13 Ocak 2020 11:03

Gülistan Doku’dan 9 gündür haber alınamıyor: Abarakov gözetim altında

Dersim'de günlerdir kendisinden haber alınamayan Gülistan Doku için çalışmalar sürdürülüyor. Kendisi ile son görüşen kişi olan Abarakov’un gözetim altında olduğu belirtildi.

Kendisinden günlerce haber alınamayan Gülistan Doku. | Kaynak: MA

Paylaş

Günlerdir kendisinden haber alınamayan üniversite öğrencisi Gülistan Doku için arama çalışmaları sürdürülürken, Vali Tuncay Sonel'le görüşen aile, zanlı Zainal Abarakov’un yurtdışı çıkışına önlem amacıyla gözetim altında tutulduğunu aktardı.

Kendisinden 9 gündür haber alınamayan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku için bir yandan arama çalışmaları sürerken, bir yandan da akıbetinin açıklanması ve arama çalışmalarının her yerde yürütülmesi talebiyle eylemler yapılıyor.

BARAJ GÖLÜNDE OLMADIĞI NETLEŞİYOR

Günlerdir Baraj Gölü’nde yürütülen çalışmaların yüzde 95’i tamamlanırken, AFAD ve Jandarmanın yanı sıra Su Altı Arama Kurtarma ve Deniz Kuvvetleri’nden özel bir ekip Uzaktan Kumandalı Sualtı Tespit Cihazı (ROV) ile arama çalışmalarına katıldı. Buna rağmen barajda Gülistan Doku’ya ait herhangi bir ize ulaşılamadı.

ARAMALAR KIRSALDA SÜRECEK

Ancak alınan bilgilere göre, Vali Tuncay Sonel’in arama çalışmalarının baraj gölünde sürmesini istediği belirtildi. Baraj gölünün yanı sıra bugünden itibaren Dinar Köprü kıyısı ve üniversite çevresindeki kırsal kesimlerde aramalar başlatıldı.

VALİ: ABARAKOV GÖZETİMİMİZ ALTINDA

Gülistan Doku’nun en son görüştüğü tespit edilen Zainal Abarakov’un yurtdışına kaçtığı yönündeki iddialar üzerine Doku ailesi, Vali Sonel ve emniyet müdürüyle görüştü. Bu görüşmede aileden edinilen bilgilere göre Vali Sonel’in kendilerine Zainal Abarakov’un yurtdışına kaçmadığını, yeterli delil bulunamamasından kaynaklı gözaltına alamadıklarını ve şu anda gözetimleri altında olduğu bilgisini paylaştığı belirtildi. (Dersim/MA)

ÖNCEKİ HABER

Demirtaş’ın cezaevinde yazdığı romanı 22 Ocak'ta okurlarla buluşacak

SONRAKİ HABER

İnşaat Mühendisleri Odası: İstanbul’un en önemli gündemi Kanal İstanbul değil deprem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...