03 Ocak 2020 14:48

Libya Ulusal Ordusu'ndan Türkiye'ye karşı "seferberlik" çağrısı

Libya Ulusal Ordusu, Meclisin tezkere kararının ardından sivillere Türkiye askerlerine karşı "seferberlik" çağrısı yaptı.

Fotoğraf: Abdul-Jawad Elhusuni/Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)

Paylaş

Libya Ulusal Ordusu, Meclisin tezkere kararına onay vermesinin ardından sivillere Türkiye askerlerine karşı "seferberlik" çağrısı yaptı.

Ankara ve Birleşmiş Milletler tarafından tanınan Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne karşı savaşan Halife Hafter liderliğindeki Libya Ulusal Ordusu, Türkiye Büyük Millet Meclisinin (TBMM) tezkere kararına onay vermesinin ardından sivillere Türkiye askerlerine karşı "seferberlik" çağrısı yaptığını duyurdu. Asharq Al-Awsat'ın haberine göre, Libya Ulusal Ordusu tarafından yapılan açıklamada, "Anavatanı korumak için savaşmanın halkın görevi olduğu" belirtildi.

Ülkede devam eden iç savaş boyunca benzer çağrılar daha önce de birçok kez yapılmıştı. Libya Ulusal Ordusu, halkı, polis ve askeri kuvvetlere katılmak için gönüllü olmaya çağırmıştı.

Trablus etrafındaki mücadele, Halife Hafter’in son bir saldırı başlatmasının ardından son haftalarda şiddetlendi. Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır, Fransa ve Rusya’nın desteklediği Hafter’in karşısındaki Trablus merkezli hükümetse Türkiye, Katar ve İtalya tarafından destekleniyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

AKP Sözcüsü Çelik'ten Süleymani açıklaması: Tehlikeli istikrarsızlığı tetikleyek

SONRAKİ HABER

Mültecilerin bulunduğu bot Fethiye açıklarında battı: 8 kişi öldü, 7 kişi kayıp

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...