Yemekhane hakkını isteyen İstanbul Üniversitesi öğrencisini polis okula sokmadı

İstanbul Üniversitesi yemekhanesinde öğrencilerin indirimli yemek hakkının düşürülmesi ve kahvaltının kaldırılmasına tepkiler sürerken polis öğrencileri kendi kampüsüne sokmadı.

02 Ocak 2020 12:21
Paylaş

İstanbul Üniversitesi yemekhanelerinde öğrencilerin indirimli yemek yeme hakkının 3 öğünden tek öğüne indirilmesi ve kahvaltı verilmemesine karşı öğrencilerin tepkileri sürüyor. İstanbul Üniversitesi (İÜ) öğrencileri Beyazıt Meydanı’nda bir forum düzenleyerek yemekhane ile ilgili getirilen yeni düzenlemenin iptal edilmesi talebiyle dilekçe topladı.

İÜ öğrencileri topladıkları dilekçeleri rektörlüğe teslim etmek için kampüse girmek isteyince polis, öğrencilerin kendi üniversitelerine girmesine engel oldu. Okul içinde toplanan öğrencilerin de dışarı çıkmasına izin vermeyen polis, öğrencilere karşı cop kullandı. Öğrenciler polisin engellemesinin ardından forum düzenledi.

Eğitim Sen Eş Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, Twitter hesabından yaptığı açıklama ile İÜ öğrencilerine destek verdi. Aydoğan, "Kamusal eğitim hakları, yemek hakları için mücadele eden #MüşteriDeğilÖğrenciyiz diyen, #İÜYemeğimeDokunma sesini yükselten gençlere saldırılıyor. Onlar bugünümüz, geleceğimiz! Öğrencilerimize hayalleri kadar büyük bir gelecek bırakma mücadelesidir, mücadelemiz! Öğrencime dokunma!" ifadelerini kullandı.

İstanbul Üniversitesine bağlı yemekhanelerde, 2 Ocak'tan itibaren kahvaltı hizmetinin kaldırılacağı ve öğrencilerin daha önce her öğünde kullanabildikleri indirimli yemek haklarını tek öğünde kullanabilecekleri duyurulmuştu. Yapılan zamma tepki gösteren öğrenciler, günlerdir "Yemekhane zamları geri çekilsin" çağrısı yapıyor.

(İstanbul/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Kırşehir'de iş kazası: Kanalizasyon çukuruna düşen 2 işçi yaralandı

SONRAKİ HABER

İstanbul metrosunda trenler Cumartesi günleri de 8 araçlı olacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...