17 Aralık 2019 13:10

Kremlin Sözcüsü Peskov: Erdoğan ve Putin, Libya’yı konuşacak

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin arasında ocak ayında yapılacak görüşmede Türkiye'nin Libya'ya asker göndermesinin konuşulacağını belirtti.

Fotoğraf: Kayhan Özer/Cumhurbaşkanlığı/DHA

Paylaş

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında önümüzdeki ay yapılacak görüşmede, "Türkiye’nin, Libya’da uluslararası tanınma elde etmiş hükümete askeri destek vermesi yönündeki bir planı ele alacaklarını" söyledi.

Peskov, “Rusya, Libya’daki krize çözüm bulma bağlamında her tür çabayı ve (bunu yapmak isteyen) ülkeleri destekliyor” dedi.

NE OLMUŞTU?

Erdoğan, Türkiye’nin Libya’da BM tarafından tanınan Trablus merkezli Ulusal Mutabakat Hükümeti ile General Halife Hafter arasındaki krizde Trablus lehine askeri müdahalede bulunma ihtimalini dışlamayarak, “Eğer Libya bizden böyle bir talepte bulunursa yeteri derecede neyse gönderebiliriz” demişti. Türkiye’nin son olarak Trablus hükümetiyle imzaladığı deniz sınırı anlaşmasıysa, Kıbrıs ve Yunanistan başta olmak üzere Avrupa ülkelerinin tepkisini çekmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Metal işçileri MESS’in dayatmalarını protesto etti

SONRAKİ HABER

Statüsüz mülteciliğin inşası ve Eş Başkan Erdoğan

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa