14 Aralık 2019 00:33

Federal Mogul işçisi: Şov amaçlı eylem yapılmamalı

Federal Mogul işçileri MESS'in dayatmalarına karşı daha etkili eylem kararları istiyor.

Arşiv | Fotoğraf: Google Street View

Paylaş

Federal Mogul işçisi
Kocaeli

Merhaba Evrensel okurları. Üyesi olduğumuz Türk Metal Sendikası, MESS ile yapılan görüşmelerde anlaşma sağlanamayınca fabrikalarda eylem kararı aldı. Biz işçiler bu eylem kararını yapılacağı gün öğrendik. Kimse bize bu konuda bilgi vermedi. Vardiya çıkışında alkışlarla, ıslıklarla yüründü.

Yalnız Federal Mogul’da yapılan eyleme kimse inanmıyor. Bu tür eylemlerin göstermelik olduğunu, hiçbir şeye yaramayacağını çok iyi biliyoruz. Sırf insanlar sussun diye, göz boyamak için yapılan işler bu işler. Yürüyüş yapıyoruz sözüm ona tepkimizi duyan ne fabrika müdürü, ne de patron. Bizi duyan gören sadece kapıdaki güvenlik. İşverenin gerçekten geri adım atmasını istiyorsak o zaman işçinin tek silahı olan üretimi yavaşlatmamız gerekmez mi? Ancak o zaman işveren bizim gerçekten kararlı ve ciddi olduğumuzu anlamaz mı? Bunun dışında yapılan her şeyin şov amaçlı olduğunu düşünüyoruz.

Sözleşmede ne aşamadayız, bundan sonra ne olacak bilmiyoruz. Süreçle ilgili bize bilgi veren de yok. Bizim olmazsa olmazımızın başında sözleşmenin 2 yıllık olması geliyor. Sendikanın ücret teklifi yeterli değil biliyoruz ama bari bu rakamın altına düşülmesin. Yine, özel sağlık sigortasının eşleri de kapsamasını, bayram parasının en az 750 lira olmasını istiyoruz. İnsanca yaşamak zaten imkansız bu şartlarda ama amacımız nefes alabilmek.

ÖNCEKİ HABER

Metal işçileri: Tüm fabrikalarda birliktelik güçlendirilmeli

SONRAKİ HABER

Diyarbakır Emek Demokrasi Platformu: Mardin'deki gözaltıları serbest bırakın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...