13 Aralık 2019 10:04

Metal işçileri toplu sözleşme taleplerini yok sayan MESS’i protesto etti

Türk Metal’in örgütlü olduğu fabrikalarda MESS’in yüzde 6 zam ve 3 yıllık sözleşme dayatmasına karşı protestolar yapıldı.

Fotoğraflar Türk Metal Sendikasının Facebook sayfalarından alınmıştır.

Paylaş

Renault, Ford, TOFAŞ, Bosch, Arçelik, Man başta olmak üzere Türk Metal’in örgütlü olduğu MESS sözleşmesi kapsamındaki fabrikalarda işçiler vardiya giriş çıkışlarında eylemler yaptı. Eylemlerde sık sık “Direne direne kazanacağız”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz”, “Uzlaşma yoksa mücadele var”, “İş ekmek yoksa barış da yok” sloganları atıldı. İşçiler çalıştıkları atölyelere alkış ve ıslıklarla girdi.

Eylemler İzmir’deki demir çelik fabrikalarında da yapıldı. Gazetemize konuşan bir HABAŞ işçisi “Bana göre eyleme katılım iyi, herkes geliyor, birbirine kenetleniyor yavaşça” dedi. Eylemlerin henüz etkisiz kaldığı eleştirisini yapan işçi, şöyle devam etti: “Şimdiye kadar idarecilerden bir baskı görmedik. Çünkü baskı görecek bir şey de yapmadık zaten. Bekliyoruz. Sendika da denetimli gidiyor.”

İDÇ’den bir işçi ise dün yapılan eylemin çarşamba günü yapılandan daha iyi geçtiğini ifade etti. Bakım olduğu için çelikhanede günde 12-16 saat çalışma yapıldığını aktaran işçi “Haddehanelerdeki durumu bilmiyorum. Sendika temsilcisi geldi ama ne dediğini takip edemedim. Sonradan arkadaşların dediklerine göre ‘Foça yol ağzında toplanıp Habaş, İDÇ ve Ege Çelik olarak toplu yürüyüş yapabiliriz’ demiş.” İşçi, daha ileri eylem kararları beklediklerini söyledi. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

2020 bütçesi İBB Meclisinde onaylandı

SONRAKİ HABER

Asgari ücretlinin sofrasından 5 kg et, 41 kg tavuk, 50 kg pirinç, 15 kg zeytin azaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...