13 Aralık 2019 14:44

Kızıltepe Belediyesi Eş Başkanı Yılmaz seçim çalışmaları nedeniyle gözaltında

Kızıltepe Belediye Eş Başkanı Nilüfer Elik Yılmaz'ın seçim çalışmaları ve DTK faaliyetleri nedeniyle gözaltına alındığı öğrenildi.

Nilüfer Elik Yılmaz

Paylaş

Görevden alınarak yerine kayyum atanan Kızıltepe Belediye Eş Başkanı Nilüfer Elik Yılmaz'ın seçim çalışmaları ve DTK faaliyetleri nedeniyle gözaltına alındığı öğrenildi.

Görevden alınarak yerine kayyum atanan Kızıltepe Belediye Eş Başkanı Nilüfer Elik Yılmaz ile Kızıltepe Belediye Eş Başkan Yardımcısı Dilber Sulhan 12 Aralık'ta Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınmıştı. Eş Başkan Yılmaz ve yardımcısı Sulhan 24 saatlik kısıtlılık kararının sona ermesinin ardından bugün avukatları ile görüştü. Avukatlar, müvekkillerinin sağlık durumlarının iyi olduğunu belirtti.

Eş Başkan Yılmaz ve yardımcısı Sulhan'ın Demokratik Toplum Kongresi (DTK) faaliyetleri ve 31 Mart yerel seçimleri öncesi yaptıkları seçim çalışmaları ile suçlandıkları ortaya çıktı. Avukatların verdiği bilgiye göre HDP Genel Merkezi tarafından gönderilen genelgeler de suçlama konusu yapıldı.

Öte yandan Mardin'de 11 Aralık'ta yapılan operasyonda gözaltına alınan HDP Mardin İl Eş Başkanı Salih Kuday ve Mardin Tabip Odası Başkanı Derya Etem ile birlikte 10 kişinin emniyet işlemleri de sürüyor. (Mardin/MA)

ÖNCEKİ HABER

"Eşim 16 saat çalışıyor" diyen işçi eşi: Sinemaya bile borçlanarak gittik

SONRAKİ HABER

Habibe Çevik ve Fatma Akta'nın öldürülmesi davasında duruşma ertelendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...