07 Aralık 2019 06:52

Yerine kayyum atanmasını eleştiren HDP’li Mehmet Zırığ’a yeni soruşturma

Yerine kayyum atanmasını “diktatör refleksi” diyerek eleştiren Cizre Belediye Eş Başkanı Mehmet Zırığ hakkında “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla soruşturma açıldı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

31 Mart’ta Cizre Belediyesi Eş Başkanı seçilen ve sonrasında görevden alınıp yerine kayyum atanan Mehmet Zırığ’a yeni bir soruşturma daha açıldı. Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “Cumhurbaşkanına hakaret” iddiasıyla açılan soruşturma kapsamında Zırığ, Cizre Adliyesine giderek ifade verdi. Soruşturma Zırığ’ın yerine kayyum atanmasının ardından Mezopotamya Ajansı’na (MA) verdiği röportajda kullandığı “diktatör refleksi” deyimi gerekçe gösterildi.

SORUŞTURMA GEREKÇESİ OLDU

Soruşturmaya tepki gösteren Zırığ, “AKP ve MHP partileri için röportajımda kullandım. İfade özgürlüğü kapsamında tek bir insanın devleti keyfi yönetme uygulamalarından rahatsızlığımı dile getirdim. Hakeza bir partinin seçilmiş belediye eş başkanı olarak muhalefet hakkımı kullandım. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum” dedi.

Soruşturmaya dair konuşan Zırığ, soruşturmanın açılmasının kendisini doğruladığını ve “diktatör refleksi ile yapılmış bir şey” olduğunu ifade etti. “Bu ve benzeri kavramları üzerlerine alıyorlarsa zaten yaptıkları uygulamanın ne anlama geldiğini de biliyorlar” diyen Zırığ, “Yerine kayyum atanan bir belediye eş başkanı olarak maruz kaldığım uygulama keyfi bir uygulamadır. Diktatörlük de bildiğiniz üzere keyfi bir yönetim modelidir. Daha dün 6 belediye eş başkanımız gözaltına alındı. Şimdi biz buna diktatör refleksi demeyeceğiz de ne diyeceğiz” diye konuştu. (MA)

ÖNCEKİ HABER

Milas'ta 36 işçi kimyasal madde zehirlemesinden hastaneye kaldırıldı

SONRAKİ HABER

KESK Bursa Şubeler Platformu İstanbul mitingi için çağrı yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...