23 Ekim 2019 12:56

Cizre Belediye Eş Başkanı Mehmet Zırığ'a "retweet" soruşturması

Cizre Belediye Eş Başkanı Mehmet Zırığ hakkında kayyumlara ilişkin paylaşımları gerekçe gösterilerek soruşturma açıldı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Cizre Belediye Eş Başkanı Mehmet Zırığ hakkında kayyum protestolarını içeren videoyu Twitter'da retweetlemesi ve kayyumlara ilişkin paylaşımları gerekçe gösterilerek 3 soruşturma açıldı.

Şırnak'ın HDP'li Cizre Belediye Eş Başkanı Mehmet Zırığ hakkında, "terör örgütü propagandası yapmak", "toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet" ve "hakaret" iddialarıyla 3 ayrı soruşturma açıldı. Zırığ, 22 Ekim'de İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Güvenlik Büro Amirliğine giderek söz konusu soruşturmalara dair ifade verdi.

PAYLAŞIMI PAYLAŞMAK SUÇLAMA KONUSU OLDU

İfadelerde HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz tarafından belediyelere atanan kayyumlara ilişkin kentte yapılan protestoları içeren video paylaşımının retweetlenmesi "terör örgüt propagandası yapmak" suçlamasına gerekçe yapıldı. Yine, Zırığ'ın Twitter hesabı üzerinden yaptığı, "Seçilmiş çalışmak için uğraşırken kayyım çalmak için uğraşır. İrade hırsızlığına geçit yok!" ve "Kayyımın ne olduğunu bir kez daha hatırlayalım. Aksırıncaya, tıksırıncaya kadar yiyip doymayanları, ekmeğimizi, aşımızı yağmalayanları, milyonluk banyoları hiç unutmayalım" paylaşımları "hakaret" suçlamasına gerekçe gösterildi.

Suriye'ye yönelik operasyon sonrası HDP Cizre İlçe Örgütü binası önünde yapılmak istenilen ancak polisler tarafından engellenen açıklamaya katılmak ise "toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet" iddiasına gerekçe oldu.

ZIRIĞ: PAYLAŞIMLAR SUÇ DUYURUSU NİTELİĞİNDE

Hakkında açılan soruşturmalara ilişkin konuşan Zırığ, paylaşımlarının kayyum atamalarına karşı yapıldığını ve herhangi bir "hakaret" içermediğini belirtti. "Seçilmiş çalışmak için uğraşırken kayyım çalmak için uğraşır. İrade hırsızlığına geçit yok" paylaşımının aslında bir nevi suç duyurusu olduğunu ifade eden Zırığ, "Biz yaptığımız paylaşımda kayyum döneminde kalan enkazı halka açıklamıştık. Altında da bizim ifadelerimiz vardı. Bu kayyuma hakaret olarak nitelendirmiş. Bu paylaşımı, suç duyurusu niteliği taşısın diye yaptık. Ancak soruşturma konusu yapılması gereken paylaşım kayyuma hakaret olarak değerlendirilmiş" dedi.

Bugüne kadar yapmak istedikleri birçok çalışmanın engellenmeye çalışıldığı söyleyen Zırığ, "Buradaki amaç belli; AKP'nin kendini ayakta tutma çabasıdır. Demokrasiyi hazmedemeyenlerin saldırısı olarak görüyoruz. İstedikleri kadar antidemokratik yolları denesinler. Biz demokrasiye ve halkın iradesine sahip çıkmaya devam edeceğiz" diye konuştu. (Şırnak/MA)

ÖNCEKİ HABER

Ankara'da “Kriz ve olağan sonuçları” başlıklı panel gerçekleştirildi

SONRAKİ HABER

Uyuşturucu etki yaratan ilacın yayılması doktorları ve eczacıları tehdit ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...