02 Aralık 2019 07:35

Mersin'de Alevi ailelerin evlerinin duvarına tarihler yazıldı

Mersin'de Alevi ailelerin yaşadığı mahallede bazı evlerin duvarına tarihler yazıldı. Mahalle halkı tedirgin olurken, polis inceleme başlattığını duyurdu.

ARŞİV| İzmir Yamanlar'da duvarı işaretlenen ev | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Mersin Yenişehir'de, bazı evlerin duvarlarına yazılan tarihler, ilçede oturan yurttaşlar arasında tedirginliğe neden oldu. Tarihlerin kim ya da kimler tarafından yazıldığının belirlenmesi için inceleme başlatıldı.

DHA'da yer alan habere göre, Mersin Yenişehir'e bağlı Piri Reis Mahallesi'nde, çoğunlukla Alevi ailelerin yaşadığı bazı evlerin duvarlarına çeşitli tarihler yazıldığı görüldü. İlçede tedirginliğe yol açan durum, polise bildirildi. Evine tarihlerin yazıldığı bir yurttaş, "Tarihlerin yazıldığı dairelerin çoğu Alevi evleri. Ama aralarında Alevi olmayanlar da var. Bu durum ister istemez bizi korkuttu" dedi.

Mersin Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, tarihlerin kim ya da kimler tarafından yazıldığının belirlenmesi için inceleme başlattı. Emniyetten bir yetkili, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Tedirginlik yaşanacak bir durum söz konusu değil. Halkımızın için rahat olsun" dedi.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Mersin Valiliği de olayın herhangi bir ideolojik boyutunun olmadığını savundu. Yapılan yazılı açıklamada, bu işaretlemelerin Alevi yurttaşlara yönelik olmadığı ifade edilen açıklamada, "Yeni Bir Umut Engelli ve Kimsesizler Lösemi Eğitim Kültür Yardımlaşma Derneği İktisadi İşletmesi adına yardım toplayan Ö.U. isimli bir bayan şahıs tarafından tarihlerin yazıldığı tespit edilmiş, ilgili bayan da verdiği ifadede gezdiği bölgelerle, girdiği bina ve daireleri karıştırmamak ve tekrar girmemek amacıyla küçük yazılarla zil butonlarının yanlarına tarih attığını beyan etmiştir. Şahısla ilgili gerekli adli işlem yapılmış, olayın herhangi bir ideolojik boyutunun olmadığı tespit edilmiştir" denildi.

İZMİR'DE DE BENZER BİR OLAY YAŞANMIŞTI

İzmir'in Gaziemir ilçesine bağlı Yeşil Mahallesi’nde yaşayan Alevi bir ailenin evinin duvarına "Defol Alevi" yazılarak çarpı işareti konulmuştu. Polis, "Bu, sarhoşların veya çocukların işidir" diye savunurken, aile bu işaretlemenin çocukların işi olamayacağını söylemişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Avukat Mahmut Kaçan: Mültecilerin öldükten sonra soyulduklarını tespit ettik

SONRAKİ HABER

Hindistan'da bir kadına tecavüz edilmesi ve cesedinin yakılmasına protesto

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...