30 Kasım 2019 14:09

Duvarına "Defol Alevi" yazılan Şenal: Can güvenliği konusunda içimiz rahat değil

İzmir Gaziemir'de evlerinin duvarına "defol Alevi" yazılan aile bireylerinden Eren Şenal: an güvenliği konusunda içimiz rahat değil, can güvenliğimiz olsaydı bu durum yaşanmazdı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İzmir Gaziemir'de geçtiğimiz günlerde evlerinin duvarına "defol Alevi" yazılan aile bireylerinden Eren Şenal ve ÇHD İzmir Şubesi basın toplantısı düzenledi. 

İHD İzmir Şubesi'nde yapılan basın toplantısında konuşan Eren Şenal yaşanan olayın Alevi halkına karşı yapılmış bir eylem olduğunu söyledi.

Şenal, "25 yıldır bulunduğumuz yerde ikamet ediyoruz daha önce böyle şey yaşamadık. Bu olayın münferit bir hadise olmadığını, topyekûn Alevi halkına karşı bir eylem olduğunu düşünüyoruz. Aslında biz bu duvardaki yazıyı boyayla silerdik ama polisin ‘bu iş çocuk ya da sarhoş işidir’ demesinden dolayı silmekten vazgeçtik  ve biz sorumlunun, failin bulunmasını istiyoruz. Konunun özü belli, odak noktası biziz. Can güvenliği konusunda içimiz rahat değil, can güvenliğimiz olsaydı bu durum yaşanmazdı" diye konuştu.

“DURUMUN TEMEL SEBEBİ HUKUK SİSTEMİ”

Daha sonra söz alan ÇHD İzmir Şube Sekreteri Erdoğan Akdoğdu Alevi toplumunun katliamlara uğradığını hatırlatarak, "Her dönem bu yaşananlarla yüz yüze kalıyoruz Sivas'ın dumanı üstünde desek yeridir. Bu durumun temel sebebi hukuksal sistemde kadınlara, çocuklara, Kürtlere ve Alevilere karşı gerçekleşen saldırılarda cezasızlık ve hukuksal işleyişin yetersizliğidir" dedi. Alevilerin devlet nezdinde görünür olmadığını hatırlatan Akdoğdu, "Bu yüzden Alevi yurttaşlar  kendilerine yönelik en küçük saldırıda kendilerini geçmişin tezahürleriyle karşılaştırıp can güvenliklerinden endişe edebiliyorlar. Burada birinci sorumluluk devletin. Yurttaşlar arasında hiçbir ayrım gözetmeden onlara yönelecek her türlü saldırının karşısında durması gerekiyor. İkinci sorumluluk ise demokratik kamuoyunun sorumluluğudur.Kendine demokrat diyen herkesin ses çıkarıp yan yana durması gerekiyor. ÇHD olarak ailenin yetkisi ile her türlü desteği vereceğiz. Aslında bütün alevi topluma yönelik tüm saldırılara karşı ÇHD olarak sorumluluğumuzu yerine getireceğiz" diye konuştu. (İzmir/EVRENSEL) 

ÖNCEKİ HABER

Elazığ’da işsizlik yüksek, vatandaş tepkili: İşsiz iş bulamıyor, çalışan geçinemiyor

SONRAKİ HABER

Kasiyer çalışanına tehditle cinsel saldırıda bulunan personel müdürü tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...