28 Kasım 2019 11:18

Erdoğan: Kayınbiraderimin biri Hasan, biri Ali, Alevilikle ilgili bir sorunumuz yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan Din Şurası Kapanış Programı'nda yaptığı konuşmada, İzmir'de Alevi bir ailenin evinin işaretlenmesiyle ilgili konuştu, "Bunları Çorum'da, Maraş'ta yaşadık, uyanık olmalıyız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan | Fotoğraf: Murat Kula/AA

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'de Alevi bir ailenin evinin duvarına "Defol Alevi" yazılması ile ilgili konuştu. Erdoğan, "Ülkemizi parçalamak için yapılıyor. Açık ve net söylüyorum böyle bir sorunumuz yok" dedi.

Din Şurası Kapanış Programı'nda konuşan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir Gaziemir'de Alevi bir ailenin evinin duvarının işaretlenmesi ve "Defol Alevi" yazılması olayına değindi. Erdoğan, "Bunları Çorum'da, Maraş'ta yaşadık. Bu tarz girişimlere karşı hepimiz uyanık olmalıyız" ifadelerini kullandı.

"ALİSİZ ALEVİLİK GİBİ YIKICI PROJELER..."

Erdoğan, Aleviliğin ayrı bir din gibi yansıtılmaya çalışıldığını öne sürerek "Her gün beş vakit aynı kıbleye yönelenler arasına nifak tohumları serpiliyor. Batı'da pişirilen ve son dönemde ülkemize ihraç edilmeye çalışılan Alisiz Alevilik gibi yıkıcı projelerin toplum içinde pohpohlanmasının gerisinde bu var. Açık ve net söylüyorum Alman devleti Alisiz Aleviliğe ciddi bedeller ödemek suretiyle İslam dünyasında ve özellile ülkemizde bölünmenin tohumlarını ekmek istiyor" iddialarını dile getirdi.

"KAYINBİRADERİMİN ADI HÜSEYİN..."

İzmir'de yaşanan olayla ilgili konuşan Erdoğan, "Açık ve net söylüyorum, böyle bir sorunumuz yok. Bu kapılara bu işaretleri koyanların üzerinde tüm güvenlik teşkilatlarımız çalışmaktadır. Bunlar yakalandığı zaman da hesabı sorulacaktır. Bu tarz projelerle insanlarımızın arasına nifak tohumu eklenmesine rıza göstermeyiz. Bunları Çorum'da Maraş'ta yaşadık. Bu tarz girişimlere karşı hepimiz uyanık olmalıyız. Benim kayınbiraderlerimin bir tanesinin adı Hüseyin, bir tanesinin adı Hasan, bir tanesinin adı da Ali’dir. Böyle bir ayrım bizde yok. Bunlar sevgili peygamberimizin en yakınlarıydı, biz onun için severiz" ifadelerini kullandı.

ÖNCEKİ HABER

EMEP Esenyurt İlçe Örgütü Memet Kılınçaslan'ı işçi toplantısıyla andı

SONRAKİ HABER

Netflix, Beren Saat'in oynadığı Atiye'den ilk kareleri ve fragmanı paylaştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...