29 Kasım 2019 12:00

Devlet Bahçeli, EYT'lilerin taleplerine karşı "beka" diyerek mermi hesabı yaptı

Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Terörle mücadelenin bir bedeli var, milli hedefleri anlamak gerekiyor” sözleriyle mermi hesabı yaptı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili yaşanan tartışmalara katılan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ekonomik imkan ve şartları öne sürerek Türkiye’nin beka mücadelesi verdiğini söyledi. Bahçeli devamında Türkiye’nin yürüttüğü Fırat Kalkanı harekatı, Zeytin Dalı harekatı, Pençe Harekatı ve Barış Pınarı harekatını hatırlatarak mermi hesabı yaptı.

Bahçeli'nin açıklaması şöyle:

"Fedakarlık olmadan bekamız ve bağımsızlığımız muhafaza ve müdafaa edilemez. Terörle mücadelenin bir bedeli var. Bu bedele var olmak için katlanmak zorundayız. Ekonomide spekülasyon yapanlar ne kurşunun, ne bombanın maliyetini bilenlerdir. Bunlar boş boş konuşmaktadır. Bütçemiz elverir, ekonomik imkanlar artar, o zaman her ihtiyaç anında telafi edilir. Biraz sabır gerekiyor. Biraz tahammül gerekiyor. Biraz da milli hedefleri anlamak gerekiyor" 

Bahçeli devamında "EYT konusunda Sayın Cumhurbaşkanı'nın açıklamaları isabetlidir" diyerek tekrar desteğinin açıkladı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 26 Kasım'da Katar seyahati dönüşü yaptığı açıklamada "EYT, ülke ekonomisini çökertmeye yönelik bir manipülasyon" ifadelerini kullanmıştı. Bahçeli de Erdoğan’ın EYT açıklamasına "Cumhurbaşkanı’nın son konuşmasındaki değerlendirme bizim için de genel kabul gören bir değerlendirmedir" diyerek destek vermişti.

Bahçeli’nin mermi hesabı ayrıca Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, yüksek meyve ve sebze fiyatlarını eleştirenlere karşı verdiği yanıtı akıllara getirdi. Erdoğan’ın, muhalefetin eleştirilerine gösterdiği, “Cudi’de, mücadeleyi verirken, sizin söylediklerinize bakın. Ne diyorlar domates, ne diyorlar patlıcan, ne diyorlar sivri biber. Yahu düşünün be bir merminin fiyatı nedir, düşünün. Düşünün benim Mehmed’imin giyinip kuşanıp bu teröristlere karşı verdiği mücadelenin bedeli nedir bir düşünün. Siz hala domates, patates, sivri biber konuşuyorsunuz” sözleri tepki çekmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

HDP Milletvekili Ali Kenanoğlu: 2012'den bu yana 33 ayrı Alevi evi işaretlendi

SONRAKİ HABER

Metro, Gazi Mahallesi’nden neden geçmiyor?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...