24 Kasım 2019 11:51

EYT'li kadınlar: Erken emeklilik değil, kazanılmış hakkımızı istiyoruz

EYT Derneği Gebze Şubesi Kadın Kolları Üyesi Necla Günışık, "Erken emeklilik değil, kazanılmış hakkımızı talep ediyoruz" dedi.

Necla Günışık | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Derneği Gebze Şubesi Kadın Kolları, dernek binasında kermes gerçekleştirdi. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla düzenlenen kermeste, derneğin kadın kollarından Necla Günışık ile konuştuk. Günışık, "Erken emeklilik değil, kazanılmış hakkımızı talep ediyoruz" dedi.

Evrensel'e konuşan Günışık, "Toplumsal sorunumuzu dile getirmek için buradayız. İşsizlik, taşeron işçilik, artan iş cinayetleri… EYT’lilerin kazanılmış hakları var" dedi. "Erken emeklilik değil, kazanılmış hakkımızı talep ediyoruz. Dernekler üye aidatları ile varlığını sürdüren kurumlardır. Hem dayanışma için hem de ‘neler yapabiliriz’ konuşmak için bir aradayız" diyen Günışık, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ne ilişkin de "Kadınların yaşadığı şiddet, taciz ve yaşadıkları sömürü yine kadınların kendi mücadelesi ile değişecektir. Bunun da işçi sınıfından bağımsız bir mücadele olduğunu düşünmüyorum. Ortada adı kapitalizm olan kocaman bataklık var. Onlar kendi sivri sineklerini üretiyorlar. İşsizlikte, kadın sorunu da bataklığın içinde. Bataklığı kurutmak, gerçek adalet ve özgürlük için yapılacak şey sınıf örgütlenmesidir" ifadelerini kullandı. (Gebze/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Meteoroloji'den Antalya, Isparta, Burdur ve Muğla için fırtına uyarısı

SONRAKİ HABER

Tutuklu gazeteci İdris Sayılğan'a bir dava daha açıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...