28 Kasım 2019 07:06

Mersin'de Çarşı Pasajı esnafı satış yapamadan kepenk kapatıyor

Mersin'de Çarşı Pasajı'ndaki esnaf ekonomik kriz nedeniyle satış yapamadan kepenk kapattığını söyledi.

ARŞİV | Fotoğraf: MA

Paylaş

Mersin'in en kalabalık adreslerinden biri olan Çarşı Pasajı, ekonomik krizden dolayı satış yapamadan kepenk kapatıyor.

Mezopotamya Ajansından Ergin Çağlar'ın haberine göre, Mersin'de esnaf "ekonomik kriz yok" diye servis edilen haberlere tepki gösterdi. Kentin en uğrak adreslerinden biri olan Çarşı Pasajı, yaşanan kriz sonucunda esnafı kepenk kapatma noktasına getirdi. İktidar medyasının gerçeği yansıtmadığını belirten esnaf, krizin etkilerinin sokakta ciddi anlamda hissedildiğini söyledi.

"AYAKTA DURMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Pasajın 30 yıllık esnafı Alaattin Sarı, ekonomik kriz sonucu gelinen durumu "İçler acısı" olarak değerlendirdi. Pasajın kimsenin uğramadığı bir hal aldığını ifade eden Sarı, "Halka şeklinde bir ekonomi zinciri var; çiftçi tarlayı süremiyor ve üretemiyor, memur istediği maaşı alamıyor alamayınca da alışveriş yapamıyor. İnsanlarımız kredi kartı bataklığına saplanmış durumda. İşler yüzde 80 oranında düştü. Her sene daha da düşüyor. Ayakta durmaya çalışıyoruz ama nasıl duruyoruz? Elektrik ve su faturalarımızı dahi yatıramıyoruz. Sürekli 4 ay gerideki borçları ödeyerek ayakta duruyoruz. Bu ülkede 'kriz yok' diyorlar ama krizin alası var" dedi.

"BORÇLAR ALMIŞ BAŞINI GİDİYOR"

15 yıldır pasajda kepenk açan Adnan Sürgüt, artan zamlardan ve özelleştirmelerden yakındı. Sürgüt, ekonominin iyi olduğunu söyleyenlere de tepkili. Sürgüt, "Kazandığımızdan hiçbir şey anlamıyoruz. Böyle giderse seneye kiramızı da ödeyemeyiz. Borçlarımız almış başını gidiyor. Eskiden bu çarşıda kalabalıktan kimseyle konuşacak vaktim olmazdı. Eskiden seninle dahi röportaj yapamazdım. Şimdi oturmuş sohbet ediyoruz. 'Ekonomi iyi diyenler' elbette haklılar. Çünkü onların durumu iyi. Asgari ücretle çalışan ne yapacak? Allah onlara yardım etsin. Biz onlara göre biraz daha iyi durumdayız belki. Ama onlar ne yapacak? Olmayan ne yapacak? Bakın her şey pahalandı. Ben daha iki ay önce 150 TL elektrik faturası ödüyordum. Bu ay 300 lira fatura gelmiş" diye konuştu.

"BAZI GÜNLER SİFTAHSIZ KAPATIYORUM"

Esnaflardan Ali Özhan ise bazı günler satış yapamadan kepenk kapattığını aktararak, "Esnaf her zaman sıkıntı yaşıyor. Eskiden 4 çift ayakkabı satardım şimdi bazı günler siftahsız kapatıyorum. Krizden kaynaklı eskiden birçok ürün alıyorduk ama şimdi alamaz duruma geldik. Aslında alımı da kıstık" dedi. (Mersin/MA)

ÖNCEKİ HABER

Kıbrıs'ta Türk Elektrik Kurumu’nda başlayan grev yasaklandı

SONRAKİ HABER

AYM, "Tecavüzcü Ensar" yazısına verilen para cezasının "hak ihlali" olduğunu söyledi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...