26 Kasım 2019 06:52

Şırnak'ta esnaf isyan etti: Kömür çok alıcı yok

Şırnak'ta sattığı kömürün parasını alamadığını söyleyen esnaf, "Kömür çok ama insanlar parasızlıktan alamıyor" dedi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Şırnak'ta geçtiğimiz yıla oranla fiyatında yüzde 30'luk düşüş yaşanan kömür alıcı bulamıyor. Sattığı kömürün parasını alamadığını belirten esnaf, söz konusu durumun işsizlikten kaynaklandığını düşünüyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, işsizlik oranlarının en yüksek olduğu kentlerden birisi olan Şırnak'ta, istihdam kaynaklarının başında gelen kömür satışlarında bu yıl ciddi bir düşüş yaşandı. Geçtiğimiz yıl tonu 350 ila 550 TL arasında alıcı bulunan kömürün fiyatı bu yıl 250 ile 400 TL'ye kadar düştü. Ancak, fiyatındaki düşüşe rağmen kömür satışları geçtiğimiz yıla oranla yarı yarıya azaldı. Kömür satıcıları, söz konusu durumu yurttaşların her geçen daha fazla yoksullaşmasından kaynaklandığını belirtti.

"SATTIĞIM KÖMÜRÜN PARASINI ALAMADIM"

Cizre'de 30 yıldır ocaklardan aldığı kömür satışıyla geçimini sağlayan Ömer Ruvanas, bu yıl işlerdeki düşüşten dert yandı. Bu yıl kömürün geçtiğimiz yıla oranla daha fazla üretildiği için daha ucuza satıldığına değinen Ruvanas, "Kömür çok ama insanlar parasızlıktan alamıyor" dedi. Şimdiye kadar sadece 2 araç veresiye kömür satabildiğini, ancak bunun da parasını alamadığını aktaran Ruvanas, "İşsizlikten dolayı insanlarda para kalmadı. Bu nedenle alım yapamıyorlar. Kömür alma gücü olanlar da ithal kömüre yöneliyor" dedi.

(Şırnak/MA)

ÖNCEKİ HABER

Malatya'da iki işçi servisi kaza yaptı: 20 kişi yaralandı

SONRAKİ HABER

Bismil Belediyesi kayyumu web sitesinde Kürtçeyi yasakladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...