12 Kasım 2019 14:23

DİSK İzmir'de kıdem tazminatı ve vergi adaleti için iş bırakacak

DİSK Ege Bölge Temsilciliği ve bağlı sendikalar "Kıdem tazminatı gasbına hayır, vergi adaleti şimdi" sloganıyla 13 Kasım'da iş bırakma eylemi gerçekleştirecek.

Fotoğraf: DİSK İzmir Bölge Temsilciliği

Paylaş

DİSK Ege Bölge Temsilciliği ve bağlı sendikalar "Kıdem tazminatı gasbına hayır, vergi adaleti şimdi" başlığıyla 13 Kasım Çarşamba günü saat 15.00'da Konak Eski Sümerbank önünde iş bırakma eylemi gerçekleştirecek.

Sendikalar geçtiğimiz hafta yeni vergi paketine ilişkin İzmir'in merkezi noktalarında "İnsanca ücret, vergide adalet istiyoruz" bildirisi dağıtarak çıkacak pakete karşı tepkilerini dile getirmişti. 13 Kasım Çarşamba günü gerçekleşecek olan iş bırakma eylemine DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve Genel-İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan katılacak.

"VERGİ TABANA DEĞİL TAVANA YAYILSIN"

Konuyla ilgili görüştüğümüz DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, DİSK'in başkanlar kurulu tarafından aldığı karar doğrultusunda 81 ilde vergi adaletsizliğine karşı eylemlikler yaptığını hatırlatarak, "TBMM vergi reformu adı altında işçilerden, emekçilerden verginin tabana yayılmasını talep ediyor. Bizde verginin tabana değil tavana yayılmasını talep ediyoruz. Bununla ilgili yasa meclise gelmeden önce sesimizi duyurmak için elimizden geleni yapacağız. Sadece DİSK'in üyelerinin bu vergi yükü altından ezilmeyeceğini, Türk İş'in, Hak İş'in ve buna benzer örgütsüz tüm işçilerin, emekçi halkın vergi yükü altında ezileceğini ifade ederek çarşamba günü kitlesel bir basın açıklaması yapacağız. Bunu yaparken çağrımız tüm örgütlü, örgütsüz işçi ve emekçilere. Bu vergi yükünü tavana yayalım politikasını tek ses, tek yürek halinde TBMM'ye duyuracağız" diye konuştu. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Diyanet İşleri Başkanı: Kadının eşine çay getirmesi kadar doğal bir şey olabilir mi?

SONRAKİ HABER

AB’den İran’a uranyum zengileştirmeden geri adım atmaması halinde yaptırım uyarısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...