07 Kasım 2019 11:27

İşyerinde yeni vergi paketine karşı imza kampanyası

İzmir'de Türk İş'e bağlı sendikalar işyerinde "Yeni Vergi Yükümlülükleri Taslağı"na ilişkin basın açıklamaları yaparak imza toplamaya başladı. 

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İzmir'de Türk İş'e bağlı sendikalar işyerinde "Yeni Vergi Yükümlülükleri Taslağı"na ilişkin basın açıklamaları yaparak imza toplamaya başladı. 

Teksif Sendikası İzmir Şubesi örgütlü olduğu Yatsan fabrikasında yeni vergi paketiyle ilgili imza topladıktan sonra basın açıklaması yaptı.

Fabrika içerisinde yapılan basın açıklamasında konuşan Teksif Sendikası İzmir Şube Başkanı Faruk Aksoy, "Bugün ülkemizde uygulanan vergi politikaları nedeniyle işçiler üzerindeki ağır bir vergi baskı bulunuyor. İşçinin eline geçen net ücret vergi kesintileri nedeniyle yılbaşına göre geçen sürede giderek geriliyor. Ücretli çalışanların net ücreti bir yandan enflasyon nedeniyle satın alma gücünü kaybetmesiyle, diğer yandan artan vergi oranı nedeniyle azalıyor" dedi. Türkiye'de vergi alanında yapılacak bir reformun ücretliler aleyhine var olan bu adaletsiz yapının değiştirilmesiyle mümkün olacağını ifade eden Aksoy, "Öncelikle emek üzerindeki vergi yükünün azaltılması gerekmektedir. Vergide sağlanacak düzenlemelerin ücretli çalışanlar aleyhine olan haksız ve adaletsiz durumu ortadan kaldırması ve emekçiler lehine iyileştirme yapılmasıdır" diye konuştu. 

Öte yandan Selüloz İş Sendikası örgütlü olduğu Form Mukavva fabrikasında, Sağıl İş ise Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesinde imza topladı.

Ayrıca Türk Metal Sendikası İzmir Şubesi, Habaş, İDÇ gibi fabrikalarda yemek arasında yemekhanelerde imza toplayıp açıklama yaptı. Açıklamada Türk İş'in bildirisi okundu. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kaz Dağları'nda hukuksuz biçimde süren ağaç katliamı belgelendi

SONRAKİ HABER

CHP Milletvekili Candan Yüceer'den ıspanak açıklaması: Zehirleyen denetimsizlik

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...