11 Kasım 2019 12:40

Kocaeli Şehir Hastanesi işçilerine ücretleri ödenmiyor

Kocaeli Şehir Hastanesi inşaatında çalışan taşeron işçiler, ücretleri ödenmediği şikayetçi. Beykent Üniversitesi inşaatında çalışan işçiler ile Tekyol Plus işçileri de hakları için direniyor.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Hasret Gültekin KOZAN
Kocaeli

Kocaeli Şehir Hastanesinin Gama Holding ve Türkerler Holding ortaklığı ile sürdürülen inşaatında çalışan işçiler, ücretleri ödenmediği için şikayetçi. İnşaat işçileri, gerekirse iş durduracaklarını söyledi.

Evrensel'e ulaşan, alt taşeron Algoritma-EMU bünyesinde çalışan bir işçi, 3 aydır ücretlerinin ödenmediğini söyledi. Taşeron firma yetkililerinin kendilerini oyaladığını ifade eden işçi, "Biz de istek ve taleplerimizi firmaya ileteceğiz. Dün çalışmadık, bu maddeleri diğer bütün arkadaşlarımıza ilettik. Herkes dertli, 3 aydır paramızı alamıyoruz. Kasım geldi daha eylül ayının maaşını vereceklerini söylediler, bunu kabul etmedik, bütün alacaklarımızı istiyoruz" dedi.

"SAĞLIKLI BİR ORTAMDA ÇALIŞMIYORUZ"

Ödemelerin yapılmamasında Algoritma-EMU'nun Gama Holding ve Türkerler Holdingi sorumlu tuttuğunu söyleyen işçi, "Sürekli kendilerince yüklenici firmayı hedef gösterip ‘Bize ödeme yapmadıkları için biz size ödeme yapamıyoruz’ diyorlar. Ama mühendisler ve şeflere, amirlere gelince aksama yaşanmıyor" ifadelerini kullandı.

Çalışma ortamından da şikayet eden işçi, "Yeni gelen arkadaşlara sağlıklı bir ortam yaratmıyorlar. Kötü bir koğuş, ikinci el yatak, ikinci el ayakkabı, ikinci el ekipman ve donanım veriliyor. Akşamları 17.00'de mesaimiz bitmesine rağmen sıcak su sıkıntısından dolayı genellikle 18.30’dan önce duş alamıyoruz. Kısacası sağlıklı bir ortamda barınamıyoruz" diye konuştu.

Haklarını istediklerini söyleyen işçi, gerekirse çalışmayacaklarını, iş durduracaklarını söyledi.

EMEĞİN GÜCÜ ÜYESİ 4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI 

Öte yandan sabah saatlerinde Emeğin Gücü Derneği, şantiye içinde işçilerin maaşlarının ödenmesi ve çalışma şartlarının düzeltilmesi için basın açıklaması gerçekleştirdi. "Ücret haktır gasbedilemez" ve "İşçiler köle değildir" pankartı açan Emeğin Gücü Derneği üyesi 4 kişi, basın açıklamasının başında polis tarafından gözaltına alındı. Dernek üyeleri İfadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.(Kocaeli/EVRENSEL)


İŞTEN ATILAN TÜRKMENİSTANLI İŞÇİLER DİRENİŞ BAŞLATTI

Adem Çelik Şirketler Grubunun Beykent Üniversitesi inşaatında çalışan Türkmenistanlı işçiler, işten atılmaları üzerine İnşaat-İş Sendikasının desteğiyle şantiye önünde direniş başlattı. "Beykent patronunun gasbettiği haklarımızı alana kadar direneceğiz" pankartı açan işçiler, "İnşaat işçisi köle değildir" sloganı attı. İşçiler daha sonra direnişlerini Beykent Üniversitesi Avalon şantiyesi önüne taşıdı.

Öte yandan Tekyol Plus tarafından ücretleri ödenmeyen 23 İnşaat-İş üyesi işçinin, Kavacık’ta bulunan merkez ofisi önünde başlattıkları direniş 7. gününde. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Boşanmak istediği eşi tarafından öldürülen Hafize Kurban için 'adalet' istediler

SONRAKİ HABER

İSKİ bütçesi hazırlandı: Suya yüzde 20 zam yapılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa