07 Kasım 2019 06:59

İnşaat işçileri: Haklarımızı alana kadar mücadele edeceğiz

Ücret ve tazminatları verilmeden işten çıkarılan ve Tek Yol Plus firmasının önünde eylem başlatan işçiler, haklarını alıncaya kadar mücadele edeceklerini söyledi. 

Fotoğraf: MA

Paylaş

Platin Yapı firmasında çalışırken 30 Temmuz’da şirketin iflas ettiği gerekçesiyle maaşları ve kıdem tazminatları ödenmeden işlerinden çıkarılan İnşaat İşçileri Sendikası (İnşaat-İş) üyesi 20 işçi 4 Ekim’de eyleme başladı. Alacaklılarının ödenmesi için ana yüklenici firma Tek Yol Plus firmasının Beykoz-Kavacık’da bulunan merkez ofisinin önünde eylemini sürdüren işçilerden 5'i önceki gün kendierini ofise zincirledi. Gözaltına alınan işçiler daha sonra serbest bırakıldı. 
 
Tek Yol Plus’ın iş yaptığı diğer şantiyelerin önünde eylemde olan işçiler, haklarını alana kadar mücadele edeceklerini söyledi. 

“HEP BERABER HAKKIMIZI İSTİYORUZ”

Platin Yapı firmasında 8 buçuk sene çalıştığını belirten işçilerden Ekrem Çelik, alacaklarını ana firma olan Tek Yol Plus'tan istediklerini dile getirdi. Yol Plus yetkililerinin kendisini arayarak anlaşmak istediğini söyleyen Çelik, “Sendikanın avukatı ile görüştüğümüzde firmanın teklifini reddettim. Çünkü işten 20 kişi çıkarılmıştık, arkadaşlarımı yalnız bırakmak istemedim. Hep beraber hakkımızı istiyoruz” dedi.

“İŞ BULMAK KOLAY DEĞİL”

Alacakları ödenmeden işten çıkarılan Derviş Erkan da 5 buçuk senedir Platin Yapı’da çalıştığını belirterek, “Tek Yol Plus bize haklarımızın verilmeyeceğini söyledi. Platin Yapı Ağustos ayında battığını söyledi.  O zamandan beri mücadelemizi veriyoruz. Haklarımızı alana kadar da mücadele edeceğiz” diye konuştu. 

3 aydır çalışmadıklarını ifade eden Erkan, “Zaten ülkenin durumu belli, ekonomik sıkıntılar var o yüzden iş bulmak kolay değil” diye ifade etti.  

“UCU UCUNA YETMİYOR BİLE” 

7,5 sene Platin Yapı’da çalıştığını belirten işçilerden Celal Dikmen ise “Platin Yapı, 30 Temmuz itibariyle bütün çalışanlarını tazminatsız kapının önüne koydu. Tek Yol Plus firmasını alacaklarımız için arabulucuya verdik. Bu süre sırasında firmanın avukatı yüzümüze dahi bakmadan, anlaşmama tutanağı hazırlattı” dedi. 

Firma yetkililerinin kendilerine mahkemeye gitmelerini söylediğini dile getiren Dikmen, “Zaten 3 aydır çalışmıyoruz. Tek Yol Plus’tan alacağımız parayı avukata versek bize ne kalacak” diye sordu. İnşaat sektörünün durgun olduğunu vurgulayan Dikmen, “İş bulabilirsek yevmiye şeklinde buluyoruz, bulamazsak zaten evde oturuyoruz. İşsizlik maaşı alıyoruz ama bu bizi ne kadar idare edecek. Ben 4 kişilik bir aileye bakıyorum. Ucu ucuna yetmiyor bile” diye konuştu. (İstanbul/MA)

ÖNCEKİ HABER

Kolombiya Savunma Bakanı, 8 çocuğun öldüğü bombardıman nedeniyle istifa etti

SONRAKİ HABER

Berat Albayrak'tan inşaatta kriz sürerken 20 yıl vadeli konut kredisi duyurusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...