04 Kasım 2019 06:48

Soylu: IŞİD'lileri kendi ülkelerine göndeririz

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Suriye'de tutuklu olan IŞİD üyelerine ilişkin "Biz elimizdeki IŞİD'lıları ister vatandaşlıktan çıkarsınlar ister çıkarmasınlar kendi ülkelerine göndeririz" dedi.

Fotoğraf: Erçin Top/AA

Paylaş

Suriye’de tutuklanan IŞİD'lilere ilişkin önceki gün "Biz kimsenin DEAŞ (IŞİD) mensubunun oteli değiliz” açıklaması yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Hiç üzülmesinler, biz elimizdeki DEAŞ'lıları ister vatandaşlıktan çıkarsınlar ister çıkarmasınlar kendi ülkelerine göndeririz" diye konuştu.

Green Park Otel'de düzenlenen Polis Merkezleri Eğitici Yetiştirme Kursu 2'nci Grup açılış programının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Soylu, bir gazetecinin IŞİD üyesi Hollandalı iki kadının yakalanmasıyla ilgili gelişmeleri sorması üzerine şu anda hapishanelerde bin 200'e yakın IŞİD'linin olduğunu ve Suriye'ye operasyonun ardından 287 IŞİD'linin ele geçirildiğini söyledi.

Soylu "Şimdi de elimizde bulunanları elbetteki ülkelerine göndereceğiz. Ancak dünya yeni bir metot belirledi. Belirledikleri metot, 'Biz bunları vatandaşlıktan çıkaralım' diyorlar. Özellikle dünkü açıklamamızdan sonra şöyle bir tespitte bulunmaya çalışıyorlar. 'Bunlar, bulundukları yerlerde yargılansınlar.' diyorlar. Yani bu da yeni bir uluslararası hukuk herhalde. Yani 21'inci yüzyıla mülteci, sığınmacı meselesinde maalesef hiç uymayan davranışlar ortaya koyan ülkeler, şimdi terörizm konusunda yeni bir içtihadı ortaya koyuyorlar. Bu içtihadı kabul etmek mümkün değildir. Hiç üzülmesinler, biz elimizdeki DEAŞ'lıları ister vatandaşlıktan çıkarsınlar ister çıkarmasınlar kendi ülkelerine göndeririz" ifadelerini kullandı.

Soylu 2 Kasım'da yaptığı açıklamada IŞİD'lileri geri almayan Avrupa ülkelerine “Biz kimsenin DEAŞ (IŞİD) mensubunun oteli değiliz” demişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Servis minibüsü ile taksi çarpıştı: 5 işçi yaralı

SONRAKİ HABER

Van’da gözaltına alınan 13 kadın siyasetçi için tutuklama talep edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...