04 Kasım 2019 05:21

Yunanistan askerlerinin mültecileri darbettiği ve zorla Türkiye'ye gönderdiği iddiası

Edirne'de Kapıkule Sınır Kapısı yakınlarında bulunan mülteciler, Yunanistan güvenlik güçleri tarafından darbedilerek ve zorla bota bindirilerek Türkiye'ye gönderildiklerini ileri sürdü.

Fotoğraf: Gökhan Balcı/AA

Paylaş

Edirne'de, Kapıkule Sınır Kapısı yakınlarında, Yunanistan'a geçen ve iddiaya göre güvenlik güçleri tarafından darbedilerek Meriç Nehri üzerinden zorla Türkiye'ye gönderilen 252 mülteci göç idaresine gönderildi. Pakistan vatandaşı Seyit Habib, yaşadıklarını "Biz kalabalıktık, hepimize vurdular, telefonumuzu, paramızı aldılar, yemek vermediler, bizi botla nehirden bu tarafa attılar" diye anlattı.

DHA'nın haberine göre Edirne 54'üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı sınır devriye ekipleri ile jandarma, gece devriyesi sırasında Kapıkule Sınır Kapısı yakınlarında 252 mülteciyi buldu. 

Yunanistan'da güvenlik güçlerinin kendilerini darbettiğini ve zorla bota bindirerek Türkiye'ye gönderdiğini ileri süren Pakistan vatandaşı Seyit Habib, "Biz kalabalıktık, hepimize vurdular, telefonumuzu, paramızı aldılar, yemek vermediler, bizi botla nehirden bu tarafa attılar" dedi.

Afganistan, Pakistan ve Cezayir vatandaşı 252 mülteci işlemlerinin ardından Edirne İl Göç İdaresine gönderildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kızıltepe Belediyesine kayyum atandı

SONRAKİ HABER

Cezaevinde yeni yasak: Fotoğrafta en fazla 3 kişi olacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...