13 Kasım 2018 11:10
Son Güncellenme Tarihi: 14 Kasım 2018 13:09

Yunanistan'da darbedilen mülteciler çıplak halde Türkiye'ye gönderildi

Yunanistan polisi, ülkelerine giren mülteciyi darbedip, üzerlerindeki giysileri çıkararak Türkiye'ye gönderdi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Aralarında Yemen, Filistin, Cezayir ve Faslıların bulunduğu mülteciler, Yunanistan'da polis tarafından yakalandı. 14 mülteci iddiaya göre, Yunanistan polisi tarafından dövüldü. Yunanistan polisi ardından mültecilerin üzerlerindeki kıyafetleri çıkarıp, eşyalarını da aldıktan sonra Merih Nehri üzerinden Türkiye'ye gönderdi. Mülteciler Yunanistan polisinin demir çubukla kendilerini dövdüğünü anlattı.

11 Kasım'da Edirne'nin Uzunköprü ilçesine bağlı Kiremitçi Salih köyünde, köylüler arazide gezerken mültecileri çıplak halde buldu. Köylüler, vücutlarında darp izleri bulunan mültecileri, köy kahvesine götürüp soba başında ısınmalarını sağladı. Köylüler evlerinden yiyecek ve kıyafet de getirip göçmenlere verdi. Kahvede soba başında ısınan mülteciler, köylülerin getirdiği kıyafetleri giydikten sonra jandarmaya teslim edildi. 

Kiremitçi Salih Köyü Muhtarı Zeki Ateş, köylülerin çıplak halde bulduğu mültecileri kahveye götürüp, ısınmalarını sağladığını belirtti. Mültecilerin Yunanistan'da yakalandıktan sonra dövülerek geri gönderildiğini anlatan Ateş, “Köylülerimiz de o halde bulmuşlar ve kahveye götürüp ısınmalarını sağladılar. Hepsinin sırtları ve vücutlarında darp izleri vardı. Ne olduğunu sorduğumuzda Yunanistan polisinin dövdüğünü söylediler. Biz giysi verdikten sonra jandarmaya haber verdik ve jandarma göçmenleri alıp götürdü” dedi.

Olay basına 13 Kasım'da yansıdı. 

MÜLTECİLER: POLİSLER DEMİR ÇUBUKLA DÖVDÜ

DHA'nın 14 Kasım'da geçtiği habere göre; daha iyi bir yaşam için Avrupa ülkelerine gitmek istediklerini anlatan mülteciler, Yunanistan'da kötü muamele gördüklerini, demir çubuklarla dövülüp, üzerlerindeki para ve kıyafetlerine el konulduğunu söyledi.

Göçmenlerden Faslı Yasin Şidri (25), Fas'tan Türkiye'ye  Avrupa'ya gitmek amacıyla geldiğini belirterek, "Yunanistan'a geçtikten sonra beni yakaladılar ve hapse attılar. 3 gün hapiste kaldıktan sonra Türkiye'ye tekrar iade etmek için hapishanede ben namaz kılarken içeri girip, darbettikten sonra çıkardılar. Ardından beni Türkiye sınırına getirdiler. Üzerimdeki elbiseleri ve eşyalarımı aldılar. Sadece iç çamaşırlarım kaldı üzerimde. Bizi dövüp işkence yaptılar. Bunları bize yapanlar Yunan polisleriydi. Toplamda 10 kişilerdi biz yaklaşık 80  kişiydik. Yunan polislerinin yüzlerinde maske vardı. Bizi demir parçasıyla dövdüler" dedi.

Cezayirli Abdülkadir Fikraş (23), Yunanistan'a geçtikten sonra sınır polisleri tarafından yakalandıklarını belirterek, götürüldükleri nezarette darbedildiklerini söyledi. Fikraş, "Polis bizi nehir kenarına getirdi, maske takmışlardı. Telefon, para ve kıyafetlerimizi aldı. Sonra da zorla Türkiye tarafına gönderdi. Türkiye'de sığındığımız köylüler ve diğer görevliler bize çok iyi davrandılar, çektiğimiz acıyı unutturdular, Türkiye'ye şükranlarımızı sunuyorum" dedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

'Göreviniz cinayet işlenirken yalnızca dinlemek midir?'

SONRAKİ HABER

Cezaevinde hastane dönüşü darp iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...