30 Ekim 2019 06:36

Türkiye'ye silah satışını durdurma kararı Danimarka parlamentosunun gündeminde

Danimarka'da Birlik Listesi Milletvekili ve Dış Politika Sözcüsü Eva Flyvholm, Türkiye'ye yaptırım uygulanmasını parlamento gündemine taşıdı.

Christiansborg Sarayı | Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Danimarka parlamentosunda bulunan siyasi partiler, Suriye'ye yönelik operasyonu nedeniyle Türkiye'ye silah ve askeri malzeme satışının tamamen durdurulması kararını tartışıyor. Türkiye’ye silah satışı konusunda yaptırım uygulanmasını parlamento gündemine taşıyan Birlik Listesi Milletvekili ve Dış Politika Sözcüsü Eva Flyvholm, silah satışının tamamen durdurulması yönünde karar alınmasını istedi.

Fırat'ın doğusuna yönelik askeri operasyonun ardından birçok ülkede alınan yaptırım kararlarına Danimarka da dahil oldu. İsveç, Norveç ve Finlandiya'nın saldırıların başlamasıyla silah satışını durduran kararları ardından Danimarka da benzer bir kararın alınması için harekete geçti. Birlik Listesi ve Sosyalist Sol Parti, parlamentoda Türkiye'ye yaptırım uygulanmasını gündeme getirdi.

Konuya dair siyasi partilerin sorularını yanıtlayan Dışişleri Bakanı Jeppe Kofod, son bir buçuk yılda Türkiye’ye silah satışının yapılmadığını belirterek, yeni bir karar alınmasına gerek olmadığını söyledi. Kofod, Türkiye’nin operasyonuna tepki göstermiş, yeni silah satışının yapılmayacağını da ifade etmişti.

Türkiye’ye yaptırım uygulanmasını parlamento gündemine taşıyan Birlik Listesi Milletvekili ve Dış Politika Sözcüsü Eva Flyvholm, daha önce verilen izinlerin iptali ve silah satışının tamamen durdurulması yönünde karar alınmasını istedi.

Parlamentoda bulunan siyasi partiler, Türkiye’ye silah satışının durdurulması yönünde karar alınması için uzlaştı. Kararın 5 Kasım günü parlamentoda yapılacak oylama sonucunda alınması bekleniyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Maltepe Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü işçileri de iş bıraktı

SONRAKİ HABER

İstanbul Boğazı sis nedeniyle transit gemi geçişlerine kapatıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...