25 Ekim 2019 14:42

DİSK Genel-İş: İşten atılan Ataşehir Belediyesi işçileri geri alınsın

Genel-İş, Ataşehir Belediyesinden atılan atılan işçiler Alişan İpşiroğlu ve Melike Şahin'in işlerine geri alınması talebiyle basın açıklaması düzenledi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

DİSK'e bağlı Genel-İş İstanbul 1 No'lu Şube, Ataşehir Belediyesi tarafından işten atılan işçiler Alişan İpşiroğlu ve Melike Şahin'in işlerine geri alınması talebiyle belediye binası önünde basın açıklaması düzenledi.

Genel-İş üyeleri, "Ataşehir Belediyesi İşime, Emeğime, Ekmeğime Dokunma İşten Atılan İşçiler Geri Alınsın" pankartı ile birlikte "İşçiler Komitelerde Birleşecek, Zafere Yürüyecek" pankartı arkasında toplanırken, "Direnen İşçiler Kazanacak" dövizleri taşıdılar. Sık sık "Kurtuluş yok tek başına", "Hak hukuk adalet işçilerle gelecek", "Direne direne kazanacağız" sloganları attılar.

Basın açıklamasına DİSK Yönetim Kurulu Üyesi Kamber Saygılı, DİSK Genel-İş Genel Yönetim Kurulu Üyesi Nevzat Karataş, İletişim İş Genel Başkanı Ünal Doğan ile DİSK üyesi işçiler katılırken, Emek Partisi İstanbul İl Başkanı Sema Barbaros ve Kadıköy Emek Partisi üyeleri ile HDP ve HDK il yöneticileri de eyleme destek verdi. Açıklamayı okuyan Genel-İş Sendikası 1 No'lu Şube Başkanı Ahmet Arakan, belediyelerin hiç kimsenin aile şirketi olmadığına dikkat çekerek "İşçi çıkarılması iki dudak arasında olmamalıdır" dedi.

Belediyede vermiş oldukları emeğin, alın terleri kurumadan karşılığını almak istediklerini belirten Arakan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Maaşlarımız eksik yatırılıyor, ücretlerimiz üç ay taksitle ödeniyor. Belediye çalışanları, hacizlik veya bankalara borçlu. İşçiler olarak ücretimiz zamanında yatırılmazsa zamanında geçinemiyoruz."

"CHP'Lİ BELEDİYELER BAHANELERLE EKMEĞİMİZE SALDIRDI"

İşe geç geldiği gerekçesiyle Alişan İpşiroğlu ve "Sen sivri dillisin, işçi örgütlüyorsun" bahanesiyle Melike Şahin'in iş akitlerinin fes edildiğini hatırlatan Arakan, "Yıllardır AKP hükümeti sebep oldukları krizlerin faturasını biz emekçilere çıkarmaktadır. CHP'li belediler de bunları bahane ederek ekmeğimize saldırmışlardır. Bizleri emeğimizle tehdit etmelerine izin vermeyeceğiz" diye belirtti.

"İŞTEN ÇIKARMALAR KABUL EDİLEMEZ"

Belediyenin maaşı geç yatırmasından sonra, yetkililerle görüştüklerini söyleyen Arakan, "İşçiler haklı olarak tepkilerini gösterdi. Hiç kimse otuz gün çalıştın, on beş gün daha çalış deyip maaşı parçalara bölme hakkına sahip değildir. Bu durumun kabul edilemez olduğunu ifade ettiğimizde Melike ve Alişan işten atılan ne ilk ne de son işçidir" dedi.

Arakan, konuşmasına şöyle devam etti: "Bize para bulamayan zihniyet on yedi gündür kiralık zabıta araçlarını sırf işçiler buluşmasın diye eylem alanımızın önünde yatırmaktadır. Bize desteğe gelen işçi arkadaşlarımızın müdürleri, onlara 'oraya gitmeyin' günaha girerseniz, iş akitlerinizi fesh ederiz demiş. Kimsenin emekçileri işten atmasına müsade etmeyeceğiz. Korkmuyoruz, emeğimizi istedik ve emeğimizi alana kadar direnişimizi yükseltmeye devam edeceğiz."

Maltepe'de işten atılan Alkan Okuducu'ya destek veren sendikanın üç işyeri temsilcisinin işten atılması üzerine Maltepe Belediyesi Temizlik Birimi işçilerinin şantiyeye kapanarak iş bıraktığı bilgisini veren Arakan, işçilerin oturma eylemine geçtiklerini söyledi.

"ADALET DİYENLER EMEKÇİLERİ BERTARAF ETMEK İSTİYOR"

Açıklamadan sonra söz alan, Genel-İş Genel Yönetim Kurulu Üyesi Nevzat Karataş, "Burada bir mücadele var, ülkenin çeşitli bölgelerinde sesini duyuramayan emekçiler var. Hak hukuk adalet diyen, bunun arkasından politika yapan insanlar haksızlık, hukuksuzluk, adaletsizlik yaparak emekçileri berteraf etmek istiyorlar" diye konuştu.

İşçiler, açıklama sonrası Maltepe Belediyesinden işten atılan Alkan Onutucu'ya destek vermek isterken iş akdi feshedilen ikisi iş yeri temsilcisi ve bir işçi için iş bırakan Maltepe Dış Temizlik işçilerine destek vermek üzere eylemi sonlandırdı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İBB’den Otogar açıklaması: Yıkılan yerlerde çalışan işletme bulunmuyor

SONRAKİ HABER

TMMOB İzmir İKK kent suçu haritasını açıkladı: 62 yapı hukuksuz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...