09 Ekim 2019 06:35

Ataşehir Belediyesi işçileri: İşten atılan arkadaşlarımız geri alınsın

Ataşehir Belediyesinde sendikal faaliyetleri nedeniyle Genel-İş üyesi 2 işçinin işten atılması belediye binası önünde protesto edildi.

İşten atılan işçi Alişan İpşiroğlu | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

 

DİSK'e bağlı Genel -İş İstanbul 1 No’lu Şube üyeleri Ataşehir Belediyesinden sendikal faaliyetleri sebebiyle işten atılan iki işçi için belediye önünde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına Maltepe Belediyesinde işten atıldığı için direnişe başlayan Alkan Okudan da destek verdi.

DİSK üyesi işçiler, "İşlerine Son Verilen İşçi Arkadaşlarımız Bir An Önce İşlerine Geri Alınsın" yazan pankartın ardında toplandılar ve "Direne Direne Kazanacağız", "Yılgınlık yok, direniş var", "Baskılar Bizi Yıldıramaz" sloganlarını attılar.

Eylemde konuşan Genel-İş İstanbul 1 No’lu  Şube Başkanı Ahmet Arıkan, Ataşehir Belediye yönetimi tarafından iki işçinin işten atıldığını hatırlattı. İşçilerin işten atılma sebeplerine dikkat çeken Arıkan, “Bu iki arkadaşımızın ortak özelliği işlerini iyi yapmaları dışında temsil ettikleri arkadaşların haklarını savunmak için cesur bir şekilde her türlü çabayı göstermelidir. Yani arkadaşlarımız dik durup sınıf mücadelesinin gereğini yapmışlardır” dedi.

Ataşehir Belediyesi yönetiminin imzalanan toplu sözleşmeyi de yok saydığını vurgulayan Arıkan, “Belediye yönetimi sözleşme hükümlerini ve Disiplin Kurulunu yok sayarak keyfi hareket etmektedir. Bu kanun ve kural tanımaz tutumu kabul etmemiz mümkün değildir. Yaptığınız bu yanlıştan bir an önce dönülmesini talep etmemize rağmen sonuç alınamamıştır” diye konuştu. İşten atılan işçilerin bir an önce işe iade edilmelerini isteyen Arıkan, “Bugün temsilci arkadaşlarımızın işe iadeleri gerçekleşmezse basın açıklamamızı takiben oturma eylemine başlayacağız” dedi.

İşten atılan işçilerden Güvenlik Sen Baş Temsilcisi Alişan İpşiroğlu da Evrensel’e konuştu. İşten atılmasına işten erken çıkmasının gerekçe gösterildiğini söyleyen İpşiroğlu, “Aslında erken çıkma bulunmuyor. Görevi teslim ettim ve anons verdim. Zaten güvenlik statüsünde bu bulunuyor ve bütün birimler aynı şekilde uyguluyorlar” dedi.

Ataşehir Belediyesinin toplu sözleşme maddelerini uygulamadığına dikkat çeken İpşiroğlu, “2018'in Nisan ayından bugüne bir günlük yevmiyelerimiz ödenmedi dedik. Yeni ödendi. 2018 Nisan ayından bugüne kadar yemek paramız 104 lira eksik yatırıldı dedik. Hala bekliyoruz. On iki saat fazla mesai yapan güvenlik arkadaşlarımıza sekiz saat, normal saat ücreti  üzerinden veriyorsunuz bu yasada bile yanlış dedik. Bir buçuk yıl sonra bu ay düzeltildi” diye konuştu.

Destek Hizmetleri Müdürlüğü temsilcisi Melike Şahin ise dört buçuk yıldır Ataşehir Belediyesinde çalıştığını vurguladı ve “2018 yılında da KHK ile işten atılmıştım. Direnişimiz zaferle sonuçlandı. İşlerimize geri döndük” dedi. Genel-İş olarak yetki belgelerini aldıklarını vurgulayan Şahin, “Biz işimizi yapmazlık, işe gelmezlik yapmadık” dedi.

Maaşlarının geç yatırılmasına karşı çıktıklarını belirten Şahin, “İki tarafın imzaladığı toplu iş sözleşmesine istinaden varolan haklarımız için mücadele ettik” diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Vapurda kadınları taciz eden şüpheli serbest bırakıldı

SONRAKİ HABER

10 Ekim Katliamı'nda hayatını kaybedenler Adana'da anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...