22 Ekim 2019 10:52

Maltepe Belediyesinde soğan ekmekli protesto

Maltepe Belediyesinde eylemlerine devam eden işçiler, belediye şirketi MATAŞ'ın verdiği yemeği yemedi, soğan ekmekle durumu protesto etti.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Maltepe Belediyesinde, toplu iş sözleşmesinin 1 yıldır uygulanmaması ve Genel-İş Şube Yöneticisi Alkan Okuducu’nun işten çıkarılması üzerine işçiler eylemlerini sürdürüyor. Belediye şirketi MATAŞ’ın öğle yemeğine katılmayan işçiler, Alkan Okuducu’nun yanına gelerek soğan ve ekmekle durumu protesto etti.

İşçiler, “Kuru soğana ve kuru ekmeğe talim etsek de haklarımızı alana kadar mücadele edeceğiz” dedi.

Yaklaşık 200 dış temizlik işçisine, Ataşehir Belediyesinden atılan Genel-İş İşyeri Temsilcisi Melike Şahin, Genel-İş 2 No’lu Şube yönetimi ve DİSK/Dev Yapı-İş Genel Başkanı Özgür Karabulut da destek verdi. İşçilere seslenen Dış Temizlik İşyeri Temsilcisi , “MATAŞ işçi arkadaşlarımızın geriye dönük yemek paralarını ödemiyor, TİS’i uygulamıyor. Hangi yüzle hangi hakla bizi yemeğe çağırıyorlar? Bu yemek etkinliği direniş kırıcılığı için. Bugüne kadar işten atılan arkadaşlarımız, Alkan Okutucu arkadaşımız işe geri alınmazsa, TİS hükümleri harfiyen uygulanmazsa, şubemizle birlikte eylem ve etkinliklerimizi artıracağız.

MATAŞ’ın oyununa gelmedik, gelmeyeceğiz” diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Şili’de asker şiddeti artıyor, sokaklar susmuyor

SONRAKİ HABER

İşten atılan AKP'li işçiler: Eve götüreceğimiz ekmek bazılarının iki dudağı arasında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...