17 Ekim 2019 14:28
Son Güncellenme Tarihi: 17 Ekim 2019 14:29

İzmir'de bir hekimin jiletli saldırıya uğramasına tepki: #ölürsemiyileştiremem 

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli asistan doktor, hastasının jiletli saldırısında yaralandı. Saldırgan tutuklandı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli asistan doktor Kadir Songür'ü jiletle yaralayan şüpheli, Karşıyaka ilçesinde yakalanarak tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Yeşilyurt semtindeki hastanenin Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Polikliniğine gelen B.K, daha önce kendisini muayene eden asistan doktor Songür ile tartıştı.

MS hastası olduğu öğrenilen B.K, Songür'ü jiletle boğazından yaraladı. Mesai arkadaşlarınca tedavi altına alınan Songür'ün hafif yaralandığı, durumunun iyi olduğu öğrenildi. 

Bu arada kaçan B.K'nin kimliği, güvenlik kamerası kayıtlarından belirlendi. Saldırgan, polis ekiplerince Karşıyaka ilçesinde gözaltına alındı.

B.K. ifadesinde, “Olay günü hastanede ilaç yazmadılar, bana sürekli gülüyorlardı. Bu durum sinirimi bozdu ve kayıt yaptırmadan doktorun odasına girdim. Uyuşturucu kullandığım için orada ne olduğunu tam hatırlamıyorum. Doktora kitlendiğim için ona saldırmışım” dedi. B.K. sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Olayın duyulmasının ardından sağlık emekçilerine dönük şiddet sosyal medyada da tepki çekti. Twitter kullanıcıları tepkilerini #ölürsemiyileştiremem etiketiyle gösterdi. Etiket kısa sürede TT listesinde ilk sıralara yükseldi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Trump'ın Erdoğan'a operasyon öncesi yazdığı mektup ortaya çıktı

SONRAKİ HABER

AKP’li vekil Şirin Ünal, Kadiroava’nın sorulmasına “suçlama ve linç girişimi” dedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...