08 Ekim 2019 07:38
Son Güncellenme Tarihi: 08 Ekim 2019 12:18

Erdoğan, 13 Kasım'da Trump ile görüşecek

ABD Başkanı Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 13 Kasım'da ABD'yi ziyaret edeceğini bildirdi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

ABD Başkanı Donald Trump, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 13 Kasım'da ABD'yi ziyaret edeceğini bildirdi. 

Trump sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı paylaşımında "Pek çok insan Türkiye'nin, ABD’nin büyük bir ticaret ortağı olduğunu unutuyor, Türkiye, F-35'lerin çelik gövdesini yapıyor. Ayrıca, İdlib'de birçok canı kurtarma konusunda bana yardım ettiler. İsteğim üzerine, uzun yıllar hapiste kalan Rahip Brunson'u geri gönderdiler. En önemlisi, Türkiye'nin NATO'nun itibar sahibi önemli bir üyesi olduğunu unutmayın. Kendisi 13 Kasım’da ABD’ye misafirim olarak geliyor" dedi.

Trump devamında "Suriye'den ayrılma sürecinde olabiliriz, ama özel bir halk ve harika savaşçılar olan Kürtleri asla yüzüstü bırakmadık. Aynı şekilde NATO ve ticaret ortağı Türkiye ile ilişkimiz çok iyi olagelmiştir. Türkiye'nin halihazırda kalabalık Kürt nüfusu var... Ve bizim Suriye'nin o kesiminde sadece 50 askerimizin kalması ve onların da yer değiştirmesine rağmen Türkiye'nin gereksiz bir savaşının ekonomilerini ve kendilerinin çok kırılgan para birimini mahvedeceğini tümüyle anlıyorlar. Biz Kürtlere mali olarak ve silahlarla yardım ediyoruz!" paylaşımı yaptı.

Trump, dün Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna operasyon hazırlıklarıyla ilgili açıklamasında "Haddini aşarsa ekonomisini tamamen yok edeceğim" tehdidinde bulunmuştu. (DIŞ HABERLER)

{{388425}} 

ÖNCEKİ HABER

Yeşil Pazartesi Söyleşileri’nde doğa ve direniş konuşuldu

SONRAKİ HABER

Suriye’den ‘operasyon’ açıklaması: İşgale izin vermeyiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...