02 Ekim 2019 13:52

“Genelkurmay başkanı için üzülüyorum” davası başladı

Gazeteci Rahmi Yıldırım hakkında “Genelkurmay başkanı için çok üzülüyorum” başlıklı yazısı nedeniyle açılan davanın ilk duruşması görüldü.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Gazeteci Rahmi Yıldırım hakkında “Genelkurmay başkanı için çok üzülüyorum” başlıklı yazısı nedeniyle ‘hakaret’ suçlamasıyla açılan davanın ilk duruşması görüldü. Yıldırım, söz konusu yazıda Akar’a yönelik bir tek hakaret sözcüğü kullanmadığını, ironi yöntemiyle eleştiri yaptığını belirtti. Yıldırım’ın avukatları da düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında Yıldırım’ın beraatini istedi. Dava 25 Aralık 2019 tarihine ertelendi.

Gazeteci-Yazar ve Türkiye Gazeteciler Sendikası Disiplin Kurulu Başkanı Rahmi Yıldırım’ın eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral Hulusi Akar’a hakaret etmekle suçlandığı dava Gölbaşı 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlandı. Yıldırım’ın 2 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle yargılandığı davaya konu olan yazıda Akar’ın daha önce “Onbaşı bile olamayacak kimselerin general olduğu memleket” dediği için davacı olduğu Akit yazarı Hasan Karakaya hakkında “Türk gazeteciliğinde yeri doldurulmayacak bir boşluk oluştu” diye taziye mesajında bulunmasını, albayın kendisinden değil astsubaydan emir aldığını anlatarak dert yanmasını, Nuri Pakdil’i ziyaret etmesini konu ediyor.

‘İRONİ YÖNTEMİYLE ELEŞTİRİ YAPTIM’

Söz konusu yazıda Hulusi Akar’a yönelik bir tek hakaret sözcüğü kullanmadığını belirten Yıldırım, ironi yöntemiyle eleştiri yaptığını söyledi. Yıldırım, davanın Basın Yasası’nda öngörülen zaman aşımı süresi içinde açılmadığına dikkat çekerek davanın düşürülmesini istedi.

‘ATATÜRK DÜŞMANINI ZİYARET YEMİNİNİZLE BAĞDAŞMIYOR’

Yıldırım’ın Avukatı Mehmet Kayagil, Hulusi Akar’ın 1969 yılında Kara Harp Okuluna girişte ve Milli Savunma Bakanı olarak TBMM kürsüsünde Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlılık yemini ettiğini hatırlattı. Kayagil, Atatürk’e düşmanlıkla tanınmış yazar Nuri Pakdil’e nezaket ziyareti yaptığını, bu durumun ettiği yeminle bağdaşmadığını belirterek, “Sayın Akar, ettiğiniz yemini hatırlıyor musunuz?​” diye sordu. Yıldırım’ın avukatları  düşünce ve ifade özgürlüğünü düzenleyen Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ile Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay içtihatlarına atıf yaparak, hiçbir hakaret içermeyen yazı dolayısıyla açılan davanın derhal beraat kararıyla sonuçlandırılmasını talep etti. Mahkeme heyeti bir duruşmayı 25 Aralık 2019 tarihine erteledi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

MMO deprem sonrasında yeniden başlatılan metro tünel inşaatları için uyardı

SONRAKİ HABER

Kaz Dağları için Yoğurtçu’da 5 Ekim'de buluşma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...