26 Eylül 2019 05:51

17 yaşındaki Ecem Balcı’nın otopsi raporu, boğularak öldürüldüğünü doğruladı

17 yaşındaki Ecem Balcı’nın otopsi raporu, boğularak öldürüldüğünü doğruladı. Tutuklu sanık Süleyman Kara ilk ifadesinde Ecem'i boğarak öldürdüğünü söylemiş ancak dava sürecinde reddetmişti.

Ecem Balcı

Paylaş

Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde, ormanlık alana gömülen cesedi bulunan Ecem Balcı’nın (17), otopsi raporu ile boğularak öldürüldüğü kesinleşti. Tutuklu sanık Süleyman Kara (45) polise verdiği ifadesinde Ecem'i boğarak öldürdüğünü söylemiş, ancak dava sürecinde bu ifadesini reddetmişti.

Gölcük’te yaşayan Ecem Balcı, geçen yıl 5 Ocak günü kayboldu. Kızının kaybolmasının ardından bunalıma giren ve rahim kanseri olan Esra Ercömert, 14 Ocak günü Kandıra Kaltalkayası mevkiinde kayalıklardan denize atlayarak, intihar etti. Anne Ercömert'in cansız bedeni, denizde yapılan aramaların ikinci gününde bulunarak, toprağa verildi. Annesinin intiharı üzerine de ortaya çıkmayan genç kızın izini süren polis, Ecem Balcı'nın en son annesinin erkek arkadaşı Süleyman Kara ile görüştüğünü belirledi. Başka bir suçtan cezaevinde bulunan Süleyman Kara, Ecem'i öldürdüğünü itiraf ederek, cesedi gömdüğü yeri gösterdi. 15 Şubat gecesi Gölcük'ün Ayvazpınar köyündeki ormanlık alanda yapılan kazıda Ecem Balcı'nın cesedi bulundu.

Olayla ilgili 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan dava devam ederken, Ecem Balcı’nın Adli Tıp Kurumu'ndan alınan otopsi raporu açıklandı. Raporda, “Kişinin ölümünün ifadede belirtildiği şekilde boyun ve göğüs basısına bağlı mekanik asfiksi sonucu meydana geldiğinin kabulü gerektiği oy birliği ile mütalaa olunur” ifadeleri yer aldı.

Otopsi raporuna göre Ecem Balcı'nın, boyun ve göğüs bölgesinden baskı uygulamak sureti ile boğularak öldürüldüğü kesinlik kazandı.

Süleyman Kara, emniyetteki ifadesinde, Ecem'in kendisine ağır sözler söylediğini, araçta üzerine çullanıp nefesi kesilene kadar boğazını sıkarak öldürdüğünü itiraf etmişti.

Süleyman Kara, “Müebbet hapis cezası” ile tutuklu yargılandığı davanın ilk duruşmasında ise emniyetteki ifadesini kabul etmeyerek beraatini talep etti. Davanın 6’ncı celsesi 3 Ekim günü Kocaeli 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

BABA BALCI: KOCAELİ HALKI KIZIMIN ÇIKARAMADIĞI SES OLSUN

Adli Tıp raporunun ardından Evrensel'e konuşan Ecem Balcı'nın babası Gökhan Balcı, bunun bekledikleri bir rapor olduğunu söyledi. “Beklediğimiz bir rapordu, bu şekilde çıkacağını biliyorduk. Katilin ifadesini doğrular nitelikte bir rapor” diyen Gökhan Balcı, “3 Ekim’de görülecek duruşmada ağırlaştırılmış müebbet kararı çıkacağını düşünüyorum, yargıya güvendiğimi başından beri söylüyorum ve güvenimin boşa çıkmayacağına inanmak istiyorum. Davada delil karatmaktan yargılanan 5 kişi daha var, onların da ceza almasını bekliyorum” dedi.

3 Ekim Perşembe günü saat 10.00’da Kocaeli 7. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek 6. duruşmaya çağrı da yapan Gökhan Balcı, “İnsanların empati yapmasını istiyorum, bugün bizim başımıza, yarın başkasının da başına gelebilir. Kocaeli halkından ısrarla istediğim şey bizi yalnız bırakmamaları. Gelsinler, bize destek olsunlar. Yanımızda olarak kızımın çıkaramadığı ses olsunlar” dedi. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tuzla’da fabrika çatısında yangın çıktı

SONRAKİ HABER

Somali'de Türkiye Maarif Vakfı aracına bombalı saldırı: 3 kişi yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...