19 Eylül 2019 07:05
Son Güncellenme Tarihi: 19 Eylül 2019 13:11

Kadınlar, Antep ve Mersin'de "Feray Şahin için adalet" diyerek bir araya geldi

Antep ve Mersin'de adalet talebiyle bir araya gelen kadınlar, özel harekat polisi Fatih Aykul tarafından evinde öldürülen Feray Şahin’in ölüm yıl dönümünde açıklama yaptı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Boran İPEK
Antep

19 Eylül 2019 tarihinde, özel harekat polisi Fatih Aykul tarafından Mersin’deki evinde öldürülen Feray Şahin’in ölüm yıl dönümünde Antep’te basın açıklaması düzenlendi.

“KADINA YÖNELİK ŞİDDET OLAĞANLAŞARAK DEVAM EDİYOR”

Antep Demokratik Kadın Platformunun çağrısıyla Yeşilsu Parkı’nda basın açıklaması gerçekleştirildi. Basın metnini Gelengül Kaplan okudu. Kadına yönelik şiddetin olağanlaşarak devam ettiğine ve şiddetin dozunun her geçen gün arttığına değinen Kaplan, “Ailesinin tek kızı olan Feray, ne yazık ki kadın cinayetlerinin ne ilki ne sonuncusu oldu” dedi. Davanın takipçisi olduklarını dile getiren Kaplan “Türkiye’de her yıl ortalama 400 kadın öldürülüyor. Bunun en önemli sebebi ise iktidarın kadın politikaları, erkek egemen yargı ve cezasızlık” sözleriyle devam etti.

“ÖDÜL GİBİ CEZALAR”

“Mahkemelerin ödül gibi cezaları katillere cesaret veriyor, kadın cinayetlerinin artmasına yol açıyor” diyen Kaplan “Bu ülkede yaşayan biz her an evde, sokakta, işyerinde, okulda ölmekten korkuyoruz ve yeter artık diyerek bu korkunun bitmesini, sesimizin duyulmasını ve kalıcı çözümler üretilmesini istiyoruz” diye konuştu. İnsan öldürmenin hiçbir bahanesinin olmadığını söyleyen Kaplan “Bu cinayetlere sessiz kalmayalım, yeter artık Feraylar ölmesin” diyerek açıklamayı sonlandırdı.


MERSİN'DE KADINLAR BİR ARAYA GELEREK ADALET İSTEDİ

Feray Şahin Mersin’in Mezitli ilçesinde, adının verildiği parkta anıldı. Anmaya Feray Şahin'in ailesi ve arkadaşlarının yanı sıra CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, Mezitli Belediye Başkanı Neşat Tarhan, Mersin Kadın Platformu, Mersin Barosu, İHD, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda kişi katıldı.

"DAVANIN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ"

Anmada konuşan Mersin Kadın Platformu üyesi Ayşe Bezeğiş, Şahin’i katleden erkeğin tutuksuz yargılandığına dikkat çekerek “Verilen ödül gibi ceza nedeniyle bugün aramızda ve hiçbir şey olmamış gibi geziyor. Hak, hukuk, adalet nerede?​” diye sordu. Dosyanın Yargıtayda olduğunu belirten Bezeğiş, sanığın gerekli cezayı alana kadar bu davanın peşini bırakmayacaklarını dile getirdi.

"BAŞKA FERAYLAR ÖLMESİN"

Feray Şahin'in babası Bekir Şahin, katledilen tüm kadınlar için adalet isteyerek “Başka Feraylar ölmesin, anneler ağlamasın istiyoruz. İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı yasanın bir an önce uygulanmasını istiyoruz” diye konuştu.

Mersin Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Mezitli Belediye Başkanı Neşat Tarhan, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse de birer konuşma yaparak kadına yönelik şiddet önlemek için yeterli yasaların olduğu ancak uygulanmadığını ve eril eril zihniyete karşı mücadelelerini sürdüreceklerini dile getirdi. (Mersin/EVRENSEL)

NE OLMUŞTU?

Mersin’de üniversite son sınıfta okuyan 23 yaşındaki Feray Şahin, 2 yıl önce aralarında bir ilişki olduğu bile kanıtlanamayan Fatih Aykul’un silahından çıkan kurşunla öldürülmüştü. İstanbul Adli Tıp Kurumundan gelen raporda Feray’ın cinayete kurban gittiği kesinleşti. Katil Fatih Aykul ise 1 buçuk yıl cezaevinde kaldıktan sonra serbest bırakılmıştı.

ÖNCEKİ HABER

KHK mağduru Cemal Yıldırım'ın AKP önünde yapmak istediği eylemde yine gözaltı

SONRAKİ HABER

2019 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ek yerleştirme sonuçları açıklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...