11 Temmuz 2019 09:27

Üniversite öğrencisi Feray Şahin'i öldüren polis meslekten ihraç edildi

Mersin'de üniversite öğrencisi Feray Şahin'i öldürdüğü için yargılanan ve şartlı salıverilen polis Fatih Burak A. meslekten ihraç edildi.

Fotoğraf, Bekir Şahin'in arşivinden alınmıştır

Paylaş

Mersin'de üniversite öğrencisi Feray Şahin'i öldürdüğü için 5 yıl 3 ay ceza aldıktan sonra şartlı salıverilen polis Fatih Burak A. meslekten ihraç edildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Yüksek Disiplin Kurulu nihai kararını vererek, Feray Şahin'i öldüren polis Fatih Burak A.’yı meslekten ihraç ettiğini açıkladı. Feray’ın babası Bekir Şahin, Emniyet Genel Müdürlüğünün ihraç kararının vicdanlarını kısmen rahatlattığını belirterek, "O katilin meslekten ihraç edilmesi elbette olması gerekendi. Suçsuz, savunmasız, masum bir kızı katleden o katilin hak ettiği en ağır cezayı almasını istiyoruz. Şimdi Yargıtay’ın bu cinayet dosyasının yeniden görülmesi yönünde karar vermesini bekliyoruz. Ve o katile ağırlaştırılmış müebbet ceza verilmesini, bu cinayetin bedelini ödemesini istiyoruz" dedi.

Anne Aysel Şahin ise idari soruşturmanın çok uzun süre sonra sonuçlanabildiğini belirterek "Bizim vergilerimizle maaş verilerek, bu katilin yeniden mesleğine başlatılıp, eline silah verilmesinden çok kaygılıydık. Emniyet Genel Müdürlüğü çok uzun süren bir soruşturma sonucu, bu kişinin meslekten ihracına karar verdiğini bize bildirdi. Şimdi Yargıtay’dan da toplumun ve bizim vicdanımızı rahatlatacak karar bekliyoruz" dedi. (Antep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Cafe Woods istismar davasında iki sanıktan biri serbest bırakıldı

SONRAKİ HABER

Barış Akademisyeni Sibel Bekiroğlu'na 1 yıl 3 ay hapis cezası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...