05 Ocak 2019 11:43
Son Güncellenme Tarihi: 05 Ocak 2019 16:05

Üniversite öğrencisi Feray Şahin’i öldüren polis tahliye oldu

Toros Üniversitesi öğrencisi Feray Şahin’i öldürdüğü için 1,5 yıl hapis yatan polis tahliye edildi. Şahin ailesi karara isyan etti.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Toros Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü son sınıf öğrencisi Feray Şahin’i (23) öldürdüğü gerekçesiyle 5 yıl 3 ay hapse mahkum edilen özel harekât polisi Fatih Burak Aykul (26) bir buçuk yıl tutukluluğunun ardından tahliye edildi.

Adana Bölge Adliye Mahkemesi 4. Ceza Dairesi, Aykul hakkındaki kararı onayladı. Daire, Aykul’u, tutuklu kaldığı süreyi dikkate alarak, yurt dışına çıkış yasağı ile serbest bıraktı. Aile, Yargıtay’a itiraz edecek.

Açıklanan karar sonrası Feray Şahin’in babası gazeteci Bekir Şahin, Adana Bölge İdare Mahkemesi’nin dosyadaki eksikleri soruşturma gereği bile görmediğini ifade etti. Polisi koruma kalkanının devam ettiğini söyleyen Baba Şahin, “Sanığın yalan, yanlış, asılsız iddiaları doğrultusunda Mersin’deki 5. Ağır Ceza Mahkemesinin savcısının verdiği mütalaa aynı mahkeme tarafından hiç düzeltme yapılmadan karar olarak verilmişti. Ancak büyük umutlar içinde olduğumuz, hatadan dönülür diye beklenti içinde olduğumuz Adana İstinaf Mahkemesi de maalesef vicdanlarımızı sızlatan o kararı onayladı. Adana İstinaf Mahkemesi kararında sanığın kasten öldürdüğüne dair somut delil olmadığını belirtiyor. Madem öyle katil delilleri neden yok etti. Nerde bu deliller, niçin yoktur diye niye sorulmadı, sorgulanmadı, araştırılmadı. Bunu görmeyecek kadar acizler mi? Katil 3 yıldır maktul ile görüştüğünü iddia ediyor ve mahkemede bunu olduğu gibi kabul ediyor. Peki, geriye dönük üç yıla ait, herhangi bir delil veya tanık var mı, mahkemeye bunla ilgili bir şey sunuldu mu? Ne bizler ne okul arkadaşları ne binadaki hiç kimsenin tanımadığı bu katilin söylemi nasıl kabul ediliyor? İstanbul Adli Tıp Kurumu Feray’ın uzak atış ile öldürüldüğünü belirtiyor. Üstelik o raporda mesafe belirtilmemesine rağmen, mahkemenin ileri sürdüğü 40 cm mesafesinin bilimsel dayanağı nedir, bu yönde yapılan bir keşif, inceleme var mı, araştırma ölçüm var mı? Varsa somut belge neden gösterilmedi? Böyle afaki, gerçekten uzak, bilimsel dayanağı olmayan varsayımlarla gencecik bir kızın öldürülmesinin üzerini kapatmaya kimin ne hakkı var?​” dedi.

Katilin DNA’sının kızının tırnakları içinden çıktığını söyleyen Baba Şahin, “Belli ki bir direnme var. Mahkeme kararında bundan neden söz etmiyor. Katilin vücut muayenesi niçin alınmadı, bu neden sorgulanmadı, araştırılmadı. Mesafe tespitiyle ilgili, mermi seyriyle ilgili, yara iziyle ilgili niçin uzman bilirkişilerden görüş alınmadı? Katil ifadesinde ‘silahın kabzası da, hakimiyeti de bendeydi’ demesine rağmen, niçin bu ifade dikkate alınarak mahkeme başkanı sanığa ‘O zaman neden ateş ettin’ diye tek bir soru bile sormadı? Tüm bunları üst üste koyduğumuzda bu cinayet, ta başından karatılmak, kapatılmak, katil aklanmak istenilmiştir. Tezgâh böyle hazırlanmıştır. Mahkemede bunları görmezden gelmiştir. Oysa mahkemenin görevi cinayeti aydınlatmaktı ama yapılmadı” diyerek karara tepki gösterdi.

Anne Aysel Şahin ise “Kızımızın suç neydi de öldürüldü. Katil açık açık yalan söylüyor ama mahkeme üyeleri bunların hiçbiri soruşturmuyor ortada deliler var ama mahkeme üyeleri bunları görmüyor. Polis olmanın ne ayrıcalığı var. Polisin suçsuz günahsız insanları öldürmek gibi bir hakkı mı var? Nerede bu bağımsız yargı? Biz de bu ülkenin vatandaşıyız. Bağımsız bildiğimiz yargı niçin bu kadar yanlı karar veriyor? Neden soruşturulmuyor deliler?​” diye sordu. (Antep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Yüzleşme’ sergisi sanatseverlerle buluştu

SONRAKİ HABER

‘Yurt çıkmadığı için kütüphane koltuklarında sabahladım’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...