18 Eylül 2019 14:00
Son Güncellenme Tarihi: 18 Eylül 2019 18:06

Galatasaray deplasmanda Club Brugge ile 0-0 berabere kaldı

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde A grubunda mücadele eden Galatasaray, gruptaki ilk maçında Belçika ekibi Club Brugge'la 0-0 berabere kaldı.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi 2019-2020 sezonu ilk maçında Belçika'nın Club Brugge ekibiyle deplasmanda karşılaştı. Galatasaray, ilk hafta maçında sahadan golsüz beraberlikle ayrıldı.

MAÇIN ÖNEMLİ ANLARI

19. dakikada Ruud Vormer'in sağdan kullandığı serbest vuruşta Mitrovic ceza sahası içinde meşin yuvarlağa kafayla vurdu, top az farkla üstten auta gitti.

31. dakikada Galatasaray gole yaklaştı. Savunmadan atılan uzun topun ardından gelişen pozisyonda Mata sol tarafta topun kontrolünü kaybetti. Meşin yuvarlağı kapan Babel rakibinden sıyrılarak ceza sahası içinde kaleciyle karşı karşıya kaldı. Hollandalı futbolcunun şutunda Mignolet gole izin vermedi.

34. dakikada Okereke'nin şutu savunmadan sekerek Ricca'nın önüne düştü. Ricca'nın şutunda meşin yuvarlak üst direğe çarparak oyun alanını terk etti.

42. dakikada savunmanın arkasına gönderilen topa hareketlenen Bonaventure sağdan ceza sahası içine girer girmez şutunu çekti, meşin yuvarlak uzak direğin yanından auta çıktı.

Karşılaşmanın ilk yarısı, golsüz eşitlikle tamamlandı.

51. dakikada Club Brugge gole yaklaştı. Orta sahadan savunmanın arkasına atılan topa hareketlenen Bonaventure ceza sahasına girip şutunu çekti, Muslera meşin yuvarlağın kaleye gitmesine izin vermedi.

54. dakikada sağ taraftan kullanılan köşe vuruşunda Okereke ceza sahası içinde meşin yuvarlağa kafayla vurdu, Muslera kaleye giden topu kurtardı. Ardından savunma meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.

61. dakikada ceza sahası dışı sağ çaprazında Seri'nin pasında topu önünde bulan Feghouli'nin şutunda meşin yuvarlak az farkla üstten dışarı çıktı.

82. dakikada Nagatomo'nun uzak mesafeden şutunda meşin yuvarlak az farkla auta gitti.

90. dakikada Seri'nin sağ taraftan kullandığı köşe vuruşunda Falcao ön direkte topa kafayla vurdu, meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı.

Karşılaşma, golsüz eşitlikle sona erdi.

İki ekip, 2002-2003 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi'nde aynı grupta yer almış, ilk maç 0-0 bitmiş, Belçika'daki ikinci maç ise Club Brugge'nin 3-1'lik galibiyetiyle tamamlanmıştı.

Belçika takımlarına karşı galibiyeti bulunmayan sarı-kırmızılılar, bu ülke takımlarıyla bugüne kadar oynadığı 6 karşılaşmada galibiyet yüzü görmedi. Belçika ekipleriyle oynadığı 6 maçın 4'ünde  mağlup ayrılan Galatasaray, 2 maçta berabere kaldı.

GALATASARAY'IN AVRUPA MAÇLARINDAKİ DEPLASMAN KABUSU

Galatasaray, Avrupa kupalarında daha önce çıktığı 279 maçın 107'sinden mağlubiyetle ayrılırken 99'unda galip geldi. Sarı-kırmızılılar 73 mücadeleyi ise beraberlikle tamamladı. Bu 279 maçta 376 gol kaydeden Galatasaray, kalesinde 414 gol gördü.

Sarı-kırmızılılar, Avrupa arenasındaki ilk kupasına Fatih Terim yönetiminde 1999-2000 sezonunda ulaştı. Galatasaray, final maçında Arsenal'ı mağlup ederek UEFA Kupası'nı kazandı. Galatasaray 2000 yılında ise UEFA Süper Kupa'yı, Mircea Lucescu yönetiminde Real Madrid'i mağlup ederek kazandı.

Galatasaray, Avrupa kupalarındaki son deplasman galibiyetini 2012-2013 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda Almanya'nın Schalke 04 takımıyla yaptığı maçta aldı. Sarı-kırmızılılar, bu maçtan sonraki 17 deplasman maçından 14 mağlubiyet ve 3 beraberlikle ayrılarak galibiyet yüzü görmedi.

SARI KIRMIZILI EKİBİN SON 5 DEPLASMANDA GOLÜ YOK

Galatasaray, Avrupa kupalarındaki son 5 deplasman maçında hiç gol bulamadı.

Uluslararası organizasyonlardaki son deplasman golünü 2015-2016 sezonunda İtalya'nın Lazio takımıyla UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda yaptığı maçta kaydeden Galatasaray, sonrasında çıktığı 5 deplasmanda gol bulamadı.

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde deplasmanda oynadığı son 14 karşılaşmada da galibiyet sevinci yaşayamadı.

EN FARKLI GALİBİYET MACCABI NETANYA, MAĞLUBİYET BAYERN MUNIH

Galatasaray, Avrupa maçlarındaki en farklı galibiyetini İsrail ekibi Maccabi Netanya karşısında, en farklı yenilgisini ise Alman ekibi Bayern Münih karşısında yaşadı.

UEFA Avrupa Ligi'nin 2009-2010 sezonunda 3. ön eleme turu rövanş maçında İsrail'in Maccabi Netanya ekibini konuk eden sarı-kırmızılılar, maçı 6-0 kazanarak Avrupa'daki en farklı galibiyetini kaydetti.

1972-1973 sezonu Şampiyon Kulüpler Kupası 1. turunda ise Alman ekibi Bayern Münih'e 6-0 kaybeden Galatasaray, tarihinin en farklı Avrupa maçı yenilgisini aldı.

CLUB BRUGGE TEKNİK DİREKTÖRÜ CLEMENT: HEP DAHA FAZLASINI İSTİYORUZ

Club Brugge'ün teknik direktörü Philippe Clement, maç öncesi basın toplantısında yaptığı konuşmada, bu maçta alınacak bir galibiyetle grubu Galatasaray'ın önünde bitirmek için önemli bir avantaj elde edeceklerini vurguladı. Bu maçın ardından önlerinde 4 büyük maç daha olduğunu belirten Clement, "Her zaman daha fazlasını istiyoruz" ifadesini kullandı.

Club Brugge'ün oyuncusu Hans Vanaken ise "Takıma yeni katılan arkadaşlarımız da dahil takım olarak Avrupa deneyimimiz var. Herkes grupta üçüncülük için Galatasaray ile yarıştığımızı iddia ediyor ancak biz maç maç bakacağız" şeklinde konuştu.

FATİH TERİM: GRUPTA İLGİNÇ İŞLER OLABİLİR

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, maçtan önce düzenelenen basın toplantısında sakatlıklarla ilgili konuştu. Belhanda'nın sakatlığı konusunda, Faslı futbolcunun kendileri için çok önemli olduğunu belirten Terim, "Her oyuncumuz gibi ama 'anahtar' kelimesini kullanabileceğimiz oyunculardan bir tanesi. Hiç beklemediğimiz anda ciddi bir kayıp bizim için. Bu maçta önemli bir silahımız olabilirdi ama acil şifalar dilemekten başka yapacak bir şeyimiz yok" ifadelerini kullandı.

Terim, takımının 4 haftalık oyunundan memnun olup olmadığına ilişkin bir soru üzerine, "4 haftadan Fatih Terim olarak memnun olmam söz konusu değil. Bir defa 5 puan kaybetmişiz. Demek ki çok da iyi oynamamışız" dedi.

Falcao ile ilgili de konuşan Terim, oyuncunun her geçen gün daha iyi olacağını belirterek "Karakteriyle de mütevaziliğiyle de kendisini hemen takıma sevdirdi" diye konuştu.

Fatih Terim, Club Brugge'e kiralık olarak giden Mbaye Diagne ile ilgili olarak, "Gerek kendi ligimizde gerek Avrupa liginde, takımlar arası oyuncu geçişlerine hep çok sıcak baktım ben. O da kendi takımının kazanmasını isteyecektir. Ona da  sonsuz başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Club Brugge'un genç ve tecrübeli futbolcuların harmanlandığı bir ekip olduğunu belirten Terim, grupta ilginç işler olabileceğini ifade etti ve "Tek tesellimiz rakiplerimizin eski formunda olmaması" dedi.

ÖNCEKİ HABER

CHP’li Ali Haydar Hakverdi'den Metin Feyzioğlu’na ret

SONRAKİ HABER

İsrail askerleri Batı Şeria'da Filistinli bir kadını öldürdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...