08 Eylül 2019 13:20
Son Güncellenme Tarihi: 09 Eylül 2019 19:39

Sultangazi'de boşandığı eşini ve iki çocuğunu yaralayan S.G. tutuklandı

Sultangazi'de hakkında uzaklaştırma ve ev hapsi kararı olduğu halde eski eşine bıçakla saldıran ve iki çocuğunu yaralayan S.G. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Cihan ÇELİK
İstanbul

İstanbul Sultangazi'de 7 yıl önce boşandığı, hakkında uzaklaştırma ve ev hapsi kararı olan eski eşi S.G. tarafından bıçaklı saldırıya uğrayan S. ve iki çocuğu yaralandı. Sosyal medyadan "Annemin ölmesini istemiyorum" diyerek yaşananları duyurmaya çalışan S.'nin 23 yaşındaki kızı Cennet Göztepe Evrensel'e konuştu. Saldırı günü ifadesinin ardından serbest bırakılan saldırgan S.G. ise tepkiler sonrası tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kadınların desteğinin çok önemli olduğunu ifade eden S. "Bu dayanışmanın sürmesini istiyorum, ta ki hakkettiği cezayı alana kadar" çağrısını yaptı.

"ANNEMİ KAYBETMEK İSTEMİYORUM"

Cennet Göztepe yaşananları sosyal medyadan "Ben Cennet Göztepe, 23 yaşındayım. 15 yaşında bir erkek kardeşim var. Annem 6 eylül cuma akşamı 7 yıldır boşanmış olduğu babam tarafından yine bıçaklı saldırıya uğradı. Hem de bir hastanenin acilinde. Ne polis ne güvenlik vardı. Kimse müdahale etmedi" paylaşımı ile duyurdu. "Annemi kaybetmek istemiyorum. O adam bir daha gelse kendimizi koruyabilecek durumda değiliz. Bu adamın cezasını çekmesini istiyoruz" diyen Cennet Göztepe'nin paylaşımları şöyle:

"KARDEŞİMİ YARALADI, ARDINDAN HASTANEYE GELDİ"

Paylaşımlar üzerine kendisine ulaştığımız Cennet Göztepe, 6 Eylül gecesinde yaşananları şu sözlerle aktardı:

"Babam bir bardak su istediğini iddia ederek kardeşimi aradı. Kardeşim aşağıya indi. Babam da kardeşimin elindeyken bardağı tutup kendi kafasına vuruyor. Bu sırada  kendisi kafasından kardeşim de elinden yaralanıyor. Bunun üzerine kardeşimi Sultangazi’deki Toplum Tıp Merkezi’ne götürdük. Oraya götürdükten 5-10 dakika sonra babam arkamızdan hastaneye geldi. Hastaneye girmemesini istedim, uzaklaştırmaya çalıştım alandan. Zaten orada bir güvenlik ya da polis yoktu. Uzaklaştırmak isteyince bana saldırdı vurmaya başladı."

"CEBİNDEN ÇIKARDIĞI BIÇAKLA ANNEMİ YARALADI"

"Annem kardeşimin yanından dışarı çıktı, yanımıza geldi. Annem dışarı çıkınca babam direkt cebinden bıçağı çıkardı ve annemin karnına sapladı. Sonra ben girdim araya. Bu esnada kimse her zaman olduğu gibi müdahale etmedi. Araya girince bana da bıçakla saldırdı. Annem de ben de bize daha fazla saldıramasın diye bıçağı tutan elini tuttuk. O sırada annemin karnına vurmaya devam etti. Bir şekilde etkisiz hale getirdik. Olayı duyan komşularımız hastaneye geldi. Onu bir şekilde uzaklaştırdılar."

"ÖĞRENİYORUZ Kİ YİNE SERBEST BIRAKILMIŞ"

"Bulunduğumuz hastanede ne güvenlik, ne de polis vardı" diyen Cennet Göztepe, polisi aramalarına rağmen gelmediklerini ifade etti:

"İçeri girdik ve burada ilk müdahale yapıldı. Sonra ambulansı aradılar. Ambulans bizi başka bir hastaneye götüreceği sırada o şahıs hâlâ oradaydı. Polisi, aradığımız halde hâlâ gelmemişti. O da yaralı olduğu için ona da müdahale ediliyor aynı hastanede. Daha sonra gözaltına alınıyor. Ama dün (7 Eylül) akşam öğreniyoruz ki yine serbest bırakılmış. Şu an serbest nerde olduğunu bilmiyoruz."

Esentepe Sultangazi Polis Merkezi’nde ifadesi alınan S.G.'nin serbest bırakıldığını ifade eden Cennet Göztepe, yeniden uzaklaştırma kararı verildiğini ancak S.G.'nin ailesine yaklaşmasından korktuğunu dile getirdi.

Hastanede onları koruyan bir polis memurunun olmadığını vurgulayan Cennet Göztepe, hastanede görevli polise ise babası S.G.’nin fotoğrafını gösterdiğini, polis memurununsa “Buraya gelirse bizi arayın” demekle yetindiğini dile getirdi. Cennet Göztepe, “O adam buraya gelip bizim odamıza çıktıktan sonra polisi nasıl arayabilirim? Kendimi mi annemi mi koruyacağım, polise ulaşmaya mı çalışacağım?​” diyerek duruma isyan etti.

GÖRÜNTÜLER YOK, HASTANE "ELEKTRİK KESİKTİ" DEDİ

7 Eylül'de Esentepe Sultangazi Polis Merkezi tarafından ifadesi alınmak üzere emniyete çağrılan Cennet Göztepe, hastanenin "elektrikler kesik" diyerek görüntülerin olmadığını belirttiğini de aktardı: 

“Dün emniyete çağrıldım. İfademi alan polis memuru hastanenin görüntüleri sildiğini söyledi. Yaşananların sadece bir başı, bir sonu var. Hatta polis memuru hastanenin onlara 'elektrik kesildi' dediğini söyledi. Ben de oraya girip çıkana kadar böyle bir şey yaşanmadığını ve elektriklerin olduğunu söyledim ve hatta bunu suçlu olan babam bile söylemiş (elektrik vardı diye). Bu tamamen hastanenin yalanı."

"BU İLK YARALAMA DEĞİL"

S.G.'nin sokak ortasında annesine daha önce de bıçakla saldırdığını ve evli kaldıkları süre içerisinde de annesinin şiddet gördüğünü anlatan Cennet, "Bu ilk yaralama değildi. Daha önce de 2-3 defa bu tekrarlandı. Biz her seferinde polise başvurduk. Her seferinde ifademiz alındı. Davalar görüldü. Hayati yaralama olmadığı gerekçesiyle iyi halden bırakıldı. Annemi daha önce yaraladığı için ev hapsi cezası vardı. Daha öncede bıçaklama olayı yaşandı. Bu adam hakkında akşam 9 sabah 7 ev hapsi kararı var. Evden dışarı çıkmaması gerekiyor bu saatlerde. Ama polis gidip hiç kontrol etmedi. Bu adam her akşam meyhanelere içmeye gidebildi. Bu kadar rahattı ev hapsi olmasına rağmen" diye konuştu. 

Cennet Göztepe'nin ve 15 yaşındaki kardeşinin sağlık durumu iyi, anne S. ise iç kanama tehlikesi nedeniyle gözetim altında. Cennet Göztepe sesini duyurabilmek için change.org'dan kampanya başlattı. 

S.G. TUTUKLANARAK METRİS CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Olayın yaşandığı gece serbest bırakılan S.G’nin tutuklanarak Metris Cezaevine gönderildiği bilgisi edinildi.

"BU DAYANIŞMANIN SÜRMESİNİ İSTİYORUM"

Öte yandan Cennet Göztepe ve annesini tedavinin sürdüğü hastanede ziyaret eden Emek Partisi Sultangazi İlçe Başkanı Ölcay Özak ve ilçe örgütü üyesi kadınlar, S. ve Cennet Göztepe ile dayanışma içinde olacaklarını söyledi.

S'nin sağlık durumunun iyi olduğunu ve kız kardeşleri olarak davasını sahipleneceklerini belirten kadınlar, S’nin kadınlara çağrısını da iletti:

“Bütün kurumların bir avukat ile bana destek vermelerini ve bu davayı çok avukat ile takip etmelerini istiyorum. İki gündür kadınların hem hastaneye gelerek hem de sosyal medyada verdikleri destek oldukça önemli. Bu dayanışmanın sürmesini istiyorum, ta ki hakkettiği cezayı alana kadar.”

ÖNCEKİ HABER

Çorlu tren katliamı davası: Suç bir ilkokul, üç lise mezununa yıkmak isteniyor

SONRAKİ HABER

İsrail hapishanesindeki kanser hastası Filistinli gazeteci hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...