08 Eylül 2019 07:57

Erdoğan: Seçim döneminde takınılan özgürlük maskesi yerini faşizme bıraktı

Erdoğan "İstanbul'da 28 Şubat'ı hatırlatan uygulamalara imza atılıyor. FETÖ'vari taktikler kullanılarak öğrencilere yurt sağlayan kuruluş, vakıf, derneklerimiz hedef haline getiriliyor" dedi.

Fotoğraf: AA

Paylaş

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ÖNDER İmam Hatipliler Derneği'nin düzenlediği 16. İmam Hatipliler Kurultayı'nda konuştu. Üstlendikleri tüm görevlerde İmam Hatip neslinin yetişmesine özel önem gösterdiklerini söyleyen Erdoğan, "İnönü sadece yokluğundan ölüler yıkanamıyor diye gassal yetiştirilmesini istedi. Onların gassal diye düşündüklerinden Cumhurbaşkanı çıktı, Başbakan çıktı" dedi. İstanbul Büyükşehir Belediyesinde 28 Şubat dönemini hatırlatan uygulamalara imza atıldığını öne süren Erdoğan, "FETÖ'vari taktikler kullanılarak öğrencilere yurt sağlayan kuruluş, vakıf, derneklerimiz hedef haline getiriliyor. İETT’de şu anda sakallarla uğraşmaya başladılar. Seçim döneminde takınılan özgürlük maskesi yerini baskıya, tahammüzlüğe, faşizme bıraktı" ifadelerini kullandı. Erdoğan ayrıca "Hatırlayın Cumartesi Anneleri’ni… Yazarı vs. evlatları dağa kaçırılmış annelerin yanına neden gitmiyorlar? Çünkü ikiyüzlüler" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"DÖRT EVLADIMIN DÖRDÜNÜ DE İMAM HATİP OKULLARINA GÖNDERDİM"

"Tek parti döneminde kapatılan bu okulları yeniden açan şehit başbakan Adnan Menderes'e rahmet diliyorum. Bu okulları üç beş kendini bilmezin insafına terk etmedik. Belediye başkanlığından başbakanlık ve cumhurbaşkanlığına dek üstlendiğimiz tüm görevlerde İmam Hatip neslinin yetişmesine özel önem gösterdik. Dört evladımın dördünü de İmam Hatip okullarına gönderdim. Son nefesimi verene dek bir İmam Hatipli olmanın onurunu şeref payesi olarak taşıyorum."

"SEÇİM DÖNEMİNDE TAKINILAN ÖZGÜRLÜK MASKESİ YERİNİ FAŞİZME BIRAKTI"

"Son seçimlerde bazı şehirlerdeki sonuçların ardından İmam Hatip hazımsızlığının nüksettiğini görüyoruz. Özellikle uzun yıllar sonra el değiştiren İstanbul Belediyesi gibi yerlerde 28 Şubat dönemini hatırlatan uygulamalara imza atılıyor. FETÖ'vari taktikler kullanılarak öğrencilere yurt sağlayan kuruluş, vakıf, derneklerimiz hedef haline getiriliyor. İETT’de şu anda sakallarla uğraşmaya başladılar. Bunları 12 Eylül’de yaşadık. Seçim döneminde takınılan özgürlük maskesi yerini baskıya, tahammüzlüğe, faşizme bıraktı. Seçim öncesi ‘Kimsenin aşıyla ekmeğiyle uğraşmayacağız” diyenler binlere insanı işsiz bıraktı. Sevgi ve kucaklaşma sözlerinin yerini Suriyelilere verilen bir tas çorbaya göz diken, bölücülere gösterdiği empatiyi evladı dağa kaçıralan analardan eksik eden vicdansız, nobran bir zihniyet aldı."

"DÜRÜST DEĞİLLER, SAMİMİ DEĞİLLER"

"Taksim'de 12-13 ağacın yeri değiştiriliyor diye kıyametler koparanlar... Ormanlarımız yakıldı. PKK bu ormanların yakılışını üstlendi mi, üstlendi. Peki bu ormanların yakılışını üstlenen PKK'ya karşı acaba şu anda çevre dostları niçin kalkıp da bunlara karşı 'Durun' demiyorlar? Dürüst değiller, samimi değiller."

"DİYARBAKIR'DA MALUM PARTİNİN ÖNÜNDE BEKLEYEN ANALARIN YANINDAYIZ"

"Hatırlayın Cumartesi Anneleri’ni… Yazarı vs. evlatları dağa kaçırılmış annelerin yanına neden gitmiyorlar? Çünkü ikiyüzlüler. Biz elif gibi dimdik duracak ve yolumuza devam edeceğiz. Biz Diyarbakır'daki malum partinin il binası önünde bekleyen anaların yanındayız. Bu terör örgütü kaçacak biz kovalayacağız. Er veya geç bu işin hesabını soracağız. Bazı sanatçılar sağ olsun Diyarbakır'a gittiklerinin haberini aldım. Şahsım adına onlara teşekkür ediyorum. Burada milletimizin uyanışı çok önemli."

"ONLARIN GASSAL DİYE DÜŞÜNDÜKLERİNDEN CUMHURBAŞKANI ÇIKTI"

"Tek parti döneminde bu adeta devlet politikasına dönüşmüştü. İnönü sadece yokluğundan ölüler yıkanamıyor diye gassal yetiştirilmesini istedi. Bizim onurumuzla oynamaya çalıştılar. Onların gassal diye düşündüklerinden Cumhurbaşkanı çıktı, Başbakan çıktı."

"BUGÜN MİLLETİN YANINDA DEVLET DE İMAM HATİPLERİ SAHİPLENİYOR""

"3 Kasım 2002'de vesayet kapısı bir daha açılmamak üzere kapanmıştır. Bu millet bir daha asla yeni 27 Mayıs'ların, 12 Eylül'lerin, 28 Şubat'ların yaşanmasına izin vermez. Bugün milletin yanında devlet de imam hatipleri sahipleniyor."

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Yenikapı israf sergisi: Yıllık 50 milyon lira tasarruf edilecek

SONRAKİ HABER

İran’da hakkını arayan işçilere hapis cezası verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...