04 Eylül 2019 06:17

HDP'den "kaybolan çocuklar" açıklaması: İftira atılıyor

HDP, çocukları kaybolan ailelerin kendilerine yönlendirilmesiyle ilgili "Kayyumlara yönelik direnişi gölgelemek için HDP’ye iftira atılıyor" açıklaması yaptı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

HDP Diyarbakır İl Örgütü, çocukları kaybolan ailelerin emniyet tarafından HDP’ye yönlendirilmesiyle ilgili basın açıklaması yaptı. Kayyum atamalarından sonra HDP’nin itibarını zedelemeye yönelik bir siyasi oyun başlatıldığını söyleyen HDP İl Eş Başkanı Zeyyat Ceylan, "Kayyumlara yönelik direnişi gölgelemek için HDP’ye iftira atılıyor" dedi.

Kayyum atamalarından sonra HDP Diyarbakır il binasının önünde oturma eylemi yapan 70 yaşındaki Hacer Akar, oğlunun parti binasına girdikten sonra bir daha çıkmadığını ve buradan dağa kaçırıldığını iddia ederek HDP’lileri suçlamıştı. Bunun üzerine 21 yaşındaki oğlu Mehmet Akar ortaya çıkarak, “Dağa kaçmadım, Diyarbakır’dayım” demiş, ailesinin kendisini zorla evlendirmek istemesi üzerine evden çıktığını söylemişti. Anne bunun üzerine oturma eylemi sonlandırmıştı. HDP Diyarbakır İl Örgütü önünde 17 yaşındaki çocuğu S. Çetinkaya’nın "dağa kaçırıldığını" ileri süren Fevziye Çetinkaya'nın önceki gün başlattığı oturma eylemi ise sürüyor.

"SEÇİMDE KAYBEDEN AKP’NİN İNTİKAMI"

HDP Diyarbakır İl Örgütü yaşananlar üzerine il binası önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamada konuşan HDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Zeyyat Ceylan, 31 Mart yerel seçimlerinde kayyumun yönettiği belediyelerin ezici çoğunluğunun HDP’nin kazanmasıyla ve büyükşehir belediyelerinin önemli kısmını AKP’nin kaybetmesiyle intikam için çeşitli saldırı senaryoları hazırladığını söyledi.

HDP 24 SAAT EMNİYET GÖZETİMİNDE

Bunun üzerine HDP’li 3 büyükşehir belediyesine kayyum atandığını ve buna karşı her yerden itirazların yükseldiğini belirten Ceylan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“AKP-MHP iktidarı HDP etrafında büyüyen demokratik direniş meşruiyetini baltalamaya yönelik yeni oyunlar sergilemeye başlamıştır. Çocukları kaybolan veya eve gelmeyen aileleri partimize yönlendirerek partimizin önünde oturma eylemleri gerçekleştirmelerini sağlayarak, partimizin Türkiye kamuoyunda itibarını zedelemeye yönelik bir siyasi oyun başlatmıştır. Şu çok iyi biliniyor ki, partimizin il binası 24 saat Emniyet güçlerinin kameraları, TOMA’ları ve zırhlı araçları ile gözetim altında tutulmaktadır. Emniyet güçleri bunu bildiği halde eğer müdahale etmemişlerse bu bir suçtur. Ayrıca bu aile yönlendirmelerinin kayyumdan sonrasına denk gelmesi, bunun açıkça bir yönlendirme olduğunu göstermektedir. Yine önceki günlerde bu suçlama ile partimizin önüne gönderilen ailenin çocuğunun emniyette çıkmış, yine başka bir parti binamıza yönlendirilen bir ailemize emniyet tarafından çocuklarının Suriye’ye gönderildiğine dair bilgi verilmiş, ailenin basına verdiği bilgide de emniyetin partimiz binasına yönlendirdiğine dair açıklaması söz konusu olmuştur” dedi.

"DEMOKRATİK SİYASETTEN TAVİZ VERMEYECEĞİZ"

Bu iftiraların kayyuma yönelik direnişe gölge düşürmek ve HDP’yi kriminalize etmek için ortaya atıldğını ifade eden Ceylan, “Bize bu komployu, bu iftiraları kimlerin yaptığını biliyor, bunlarla ilgili hukuki mücadelemizi başlatacağımızı söylüyoruz. Yalanların ve iftiraların gücü ne direniş meşruiyetimize gölge düşürebilir ne de partimiz HDP'yi kriminalize etmeyi başarabilir. HDP her zaman ve her koşulda barışçıl politikaları savunmuştur. Bu siyasetimizden asla taviz vermedik, bundan sonrada taviz vermeyeceğiz” dedi. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

UK: Bourgeois liberalism hits a dead wall!

SONRAKİ HABER

İstanbul, İzmir, Adana ve Antep'teki kayyum eylemlerine polis engeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...