27 Ağustos 2019 08:20

İBB, Ensar ve TÜRGEV gibi vakıflarla yapılan 357 milyonluk protokolleri feshetti

Vakıflara aktarılan bütçelere değinen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “İptal edilmiş tam 357 milyon liralık sürece nokta koymuş durumdayız” dedi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "İBB'nin vakıflara yönelik yardımı" konusunda harekete geçti ve Ensar, TÜRGEV ve TÜGVA gibi vakıflarla olan protokoller feshedildi. Ekrem İmamoğlu da, "İptal edilmiş tam 357 milyon liralık sürece nokta koymuş durumdayız” dedi. Açıklamada söz konusu vakıflara İBB bütçesinden toplam 357 milyon 453 bin 972 lira harcandığı da vurgulandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin vakıflara aktarılan bütçeleri hakkında konuşan Ekrem İmamoğlu, “Şu an itibariyle iptal ettiğimiz vakıflara aktarılmış, verilmiş kaynaklar adına söylüyorum. İptal edilmiş tam 357 milyon liralık sürece nokta koymuş durumdayız. Bunun içinde sadece bir vakfa yemek desteğinin 56 milyon liralık bölümü var. İnanılmaz. Bu milletin parasını nereye harcıyorsunuz? Bir bina yapılıyor, vakfa yapılmak üzere maliyeti 165 milyon lira. Artık o bina İstanbulluya ait. Bu daha başlangıç" dedi. 

İBB VAKIF İSİMLERİNİ AÇIKLADI

İBB'den yapılan açıklamada “İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bazı vakıf ve derneklerle olan işbirlikleri, kamuoyunda tartışma konusu olmuştur. İBB Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’nun talimatıyla bir süre önce bu dernek ve vakıfların İBB ile olan çalışmaları üzerine inceleme başlatılmış ve incelemeler derinlemesine devam etmektedir. İncelemeler sırasında çok sayıda vakıfla, protokoller kapsamında veya şifahi görüşmeler yoluyla, yurt inşaatları, bina kiralama, bakım-onarım tadilatı, ulaşım-yeme-içme, proje, diğer yardımlar ve tefrişat gibi kalemlerde maddi işbirlikleri tespit edilmiştir. İlk incelemenin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi, aralarında Ensar Vakfı, TÜRGEV, Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı, TÜGVA, Daru’l Fünun İlahiyat Vakfı, Hoca Ahmet Yesevi Vakfı bulunan vakıflarla arasındaki protokolü fesh etme kararı almış ve protokolleri iptal etmiştir.” denildi.

İBB’NİN VAKIFLARA HARCADIĞI PARA

Ensar Vakfı: 30 milyon 585 bin 660.30

Türkiye Gençlik ve Eğitim Hizmet Vakfı (TÜRGEV): 232 milyon 389 bin 275 lira 4 kuruş

Aziz Mahmud Hüdayı Vafkı: 11 milyon 152 bin 911 lira 90 kuruş

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜVGA): 76 milyon 544 bin 104 lira 33 kuruş

Daru’l-Fünün İlahiyat Vakfı: 2. milyon 495 bin 500 lira 67 kuruş

Hoca Ahmet Yesevi Vakfı: 4 milyon 286 bin 520 lira

Toplam: 357 milyon 453 bin 972 lira 24 kuruş

200 BİN KİŞİYE İŞ SORUSUNA YANIT

İmamoğlu açıklamasının devamında 200 bin kişinin işe alınmasıyla ilgili soruyu yanıtlayan İmamoğlu "Dilerdim ki bu taahütlerimizi tam takip etseydiniz. 200 bin kişiye iş bulacağımız bu takvim 5 yıl. Çalışmalarımız başladı. Ekonominin kötü durumda olmasının sebebi var. İktidarın kötü ekonomi yönetimi" şeklinde konuştu.

MAKAM ARAÇLARI TEŞHİR EDİLECEK 

İmamoğlu, eski dönemdeki makam araçlarını ne zaman sergileyeceğiyle ilgili soruya ise "Makam araçları konusunda her gün arkadaşlarımı silkeliyorum. 357 milyon liralık tablo daha başlangıç dedim. Araçla ilgili kısımda da ciddi yol aldık. Ne yazık ki orada da muazzam bir israf var. Yakında sizleri çağıracağımız ve israfı gözler önüne seren bir buluşmamız olacak." şeklinde yanıt verdi.

BAYRAMAŞA OTOGARI 15 GÜN İÇİNDE TAHLİYE EDİLECEK

İmamoğlu, İBB tarafından Bayrampaşa Otogarı’na yönelik “boşaltın” tebligatına ilişkin ise “Arkadaşlarımızdan süre istemişler. 15 gün içerisinde boşaltacaklarını bildirmişler. Arkadaşlarımız da bu süreyi verecektir” diye konuştu.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İddianame: Emine Bulut'un katili indirimden faydalanmak istiyor

SONRAKİ HABER

Ankara’da halk ekmek büfeleri kaldırılacak bakkallar “halk market”lere dönüşecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...