08 Eylül 2019 04:34
Son Güncellenme Tarihi: 08 Eylül 2019 18:55

Kişiye, gruplara, derneklere hizmet döneminin bitirilmesine izin vermiyorlar

İlçe belediyesi vakıflara can simidi oldu. Güngören Belediye Meclis toplantısında Belediye Başkanı Bünyamin Demir'e kuruluşlarla yıllık 500 bin TL'lik ortak hizmet protokolü imzalama yetkisi verildi.

Güngören Belediye Meclisinin kararı | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Çağrı SARI
İstanbul

Güngören Belediye Meclisi, 4 Eylül'de gerçekleştirdiği oturumda Belediye Başkanı Bünyamin Demir'e yıllık maliyeti 500 bin TL'yi aşmamak üzere kuruluşlarla ortak hizmet protokolü imzalama yetkisi verdi. CHP'li Meclis Üyesi Ali Şar, parti olarak karar itiraz ettiklerini söyledi ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun talimatı ile aralarında Ensar, TÜRGEV ve TÜGVA'nın da bulunduğu dernek ve vakıflara aktarılan 357 milyon liralık protokolün feshedildiğini anımsattı. Şar, bu protokollerin bu vakıflara para aktarmak için imzalandığını düşündüklerini söyledi.

Güngören Belediye Meclisi, 4 Eylül tarihinde gerçekleştirdiği oturumda Belediye Başkanı Bünyamin Demir'e yıllık maliyeti 500 bin TL'yi aşmamak üzere kuruluşlarla ortak hizmet protokolü imzalama yetkisi verdi. CHP’lilerin ret oyu verdiği karar, AKP’lilerin oyları ile kabul edildi. Alınan karar şu şekilde:

"İlçe halkına yönelik düzenlenecek sosyal, kültürel amaçlı, milli ve ortak değerlerin öğretilmesini hedefleyen eğitim, sağlık, spor, kültür, görsel sanatlar gibi faaliyet ve hizmetlere yönelik projelerin hayata geçirilmesi için 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 75. maddesinde belirtilen kuruluşlarla ortak hizmet projeleri düzenlenmesi ve bu konuda tüm iş ve işlemlerin ifası, protokollerin imzalanması, bu protokollerin tamamının belediyeye maliyeti toplam 500 bin TL'yi aşmamak üzere ve bir yıl süre ile protokollerin imzalanması konusunda Belediye Başkanı Bünyamin Demir'e yetki verilmesi uygun görülmüştür."

"İKTİDARA YAKIN VAKIFLARA AKTARILACAKTIR"

CHP'li Meclis Üyesi Ali Şar, parti olarak karar itiraz ettiklerini söyledi. Evrensel'e konuşan Şar, İmamoğlu'nun bir süre önce 357 milyon liralık protokolü iptal ettiğini söyledi. Bu protokolde net olarak hangi vakıflarla projeler yapılacağının yazmadığını ancak TÜRGEV, Ensar ve TÜGVA gibi iktidara yakın kurumlar için kaynak yaratıldığından endişe duyduklarını söyleyen Şar, kişiye, gruplara, derneklere değil ilçe halkına hizmet verilmesi gerektiğini söyledi.

Şar, Belediye Meclis toplantısında yaptığı itirazda ise "Biz de bu protokolleri gerçekleştirmeyelim, bu kaynakları Güngören halkına biz Güngören Belediyesi olarak sağlayalım” dedi.

1,5 MİLYON LİRAYI BULAN KİRA VE DEMİRBAŞ YARDIMI YAPMIŞTI

AKP'li Güngören Belediyesi, TÜRGEV ve Ensar Vakfına 1,5 milyon lirayı bulan kira ve demirbaş yardımı yapmıştı. Konuyu 2017 yılının eylül ayında CHP, bir önerge ile gündeme getirmişti. Güngören Belediyesi CHP Meclis Üyesi Ergün Edepali’nin soru önergesine Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman'ın imzasıyla “904.053,52 TL tutarında demirbaş tefrişat malzemeleri alınmış olup ilgili kurumlara teslim edilmiştir” yanıtı verilmişti.

Belediye TÜRGEV ve Ensar Vakfı için ilçede üç adet yurt binası sağlamıştı. Yurtların kira bedelini belediye karşılamıştı. Belediyenin, Ensar Vakfına Sanayi Mahallesi Adem Yavuz Sokak’ta sağladığı 3 katlı binanın aylık kira bedeli 7 bin 420 lira, TÜRGEV’e Güven Mahallesi Taşlı Sokak’ta sağladığı 4 katlı binanın aylık kirası 27 bin 606, yine TÜRGEV'e Eski Londra Asfaltı Caddesi’nde sağladığı 3 katlı binanın aylık kirası 15 bin 500 liraydı.

ÖNCEKİ HABER

İmamoğlu'ndan Soylu'ya: Devlet adamlığı çok düşünüp az konuşmayı gerektiriyor

SONRAKİ HABER

İstiklal'de bıçaklanarak öldürülen İTÜ mezunu Halit Ayar toprağa verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa