07 Eylül 2019 19:25

Sözleşmeyi imzalamayan Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, işçileri mağdur etti

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan'ın sosyal medya üzerinden paylaştığı, “Ağrı Belediyesi işçileri ile sözleşme yaptık, DİSK ile anlaştık” sözleri yalan çıktı.

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan | Fotoğraf: Sıtkı Yıldız/AA

Paylaş

Cengiz Anıl BÖLÜKBAŞ
Diyarbakır

Ağrı Belediyesi Başkanı Savcı Sayan'ın sosyal medya üzerinden paylaştığı, "Ağrı Belediyesi işçileri ile sözleşme yaptık. Masaya oturup anlaştığımız sendika DİSK" sözleri yalan çıktı.

Ağrı Belediyesine bağlı Öz Ağrı firmasında çalışan işçiler, imzalanmayan sözleşme nedeniyle bu ay ücretlerini zamsız aldılar.

Konuya ilişkin Evrensel'e konuşan DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası Ağrı Şube Başkanı Ersin Erincik, “Bu müzakere sürecinde 4 toplantı yaptık. Basın ve işçilerin huzurunda anlaşma sağlandı. Basın ve işçiler dağıldıktan sonra makama geçip taslakları imzalayalım dediğimizde iş güvencesi maddesinden kaynaklı ‘Sen bu sözleşme ile benim yetkilerimi elimden alıyorsun’ dedi. Ardından taslakları kendisine vermemi ve avukatıyla inceleyeceğini söyledi. Ayrıca bu teklif kamuoyu önünde anlaştıktan sonra geliyor. Ertesi gün Ankara’ya gitti’ diye konuştu.

"SAVCI SAYAN’A ULAŞAMIYORUZ"

Savcı Sayan’a ulaşamadıklarını dile getiren Erincik şöyle konuştu: “Görüşmenin ardından danışmanlarını ve başkan yardımcılarını görevlendirdi. Sözleşme taslağımızda iş güvencesi gibi bir kavram olmamasına rağmen yine kabul edilmedi. Görüşmeden sonra ‘Sayın Başkanımızın kesin talimatıdır, iş güvencesiyle ilgili disiplin organlarının da tamamını kaldıracaksınız’ dediler. Onu da kabul ettik. Sadece masaya gelip 2 yıllığına bu sözleşmeyi imzalayalım dedik. Sonrasında da süremiz bitiyordu. Yetkimizin düşmemesi için, Sayan’a basının ve işçilerin önünde verdikleri sözleri tutması gerektiği yoksa yasal grev hakkımızı kullanmaktan başka çaremizin kalmayacağı çağrısında bulunduk.”

"ÜZERİMİZDEN SİYASET YAPIYOR VE YALAN SÖYLÜYOR"

Savcı Sayan’ın bu konu üzerinden siyaset yaptığını vurgulayan Erincik, “Bir taraftan anlaştığımız sözleşmeden kaçıyor diğer yandan da İstanbul, Ankara, İzmir Büyükşehir belediyelerine kendilerini örnek alması yönünde ifadeler kullanıyor. Hem üzerimizden siyaset yapıyor hem de yalan konuşuyor. Olmayan bir sözleşmeyi olmuş gibi göstermek ahlaki değildir. Pazartesi günü arabulucu tayini yönünde başvuruda bulunduk. Kura çekeceğiz, eğer uzlaşma sağlanmazsa yasal grev hakkımızı kullanacağız” ifadelerini kullandı.

ÖNCEKİ HABER

Kılıçdaroğlu: Tank palet fabrikasıyla ilgili ikinci bir kararname var, gizliyorlar

SONRAKİ HABER

TBB’de genel kurul için 5 baro kaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa