03 Eylül 2019 08:43

İşten çıkarılan Aliağa Belediyesi işçileri 109 gündür direnişte

"650 personel ile aldığınız belediyeyi 1150 kişiye, 35 milyon borç ile aldığınız belediyeyi 270 milyon borca çıkardınız. 250 işçiyi işinden ettiniz, onların ailelerini üzdünüz, hayallerini yıktınız."

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İşten çıkarılan Aliağa Belediyesi işçileri direnişlerinin 109'uncu gününde Belediye Başkanı Serkan Acar'a seslendi. İşçiler belediye binası önünde yaptıkları açıklamada "650 personel ile aldığınız belediyeyi 1150 kişiye, 35 milyon borç ile aldığınız belediyeyi 270 milyon borca çıkardınız. 250 işçiyi işinden ettiniz, onların ailelerini üzdünüz, hayallerini yıktınız. Böyle bir tablo ile ‘Hayaller gerçeğe, Aliağa geleceğe’ demeniz trajikomik bir ruh halinin yansımasıdır" dedi.

ORHAN SARIBAL: YAŞANANLAR BİR KADROLAŞMA VE TASFİYE SÜRECİ OLDUĞUNU GÖSTERİYOR

Direnişleri 109'uncu güne ulaşan Aliağa Belediyesi işçilerine destek ziyaretleri de sürüyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ve beraberindeki heyet, çadırını ziyaret ederek işçilerin yaşadıkları sürece ilişkin bilgi aldı.

Sarıbal "Aliağa'da 31 Mart yerel seçimlerinden sonra yaşananlar, bir kadrolaşma ve tasfiye süreci olduğunu göstermektedir. Belediye başkanı, belediyeyi yönetme yetkisinin kalmadığını, o koltukta bir partinin militanı, emek düşmanı olarak oturduğunu bugün herkes görmektedir. Bizler bu süreçte buradaki 250 işçi arkadaşımızla birlikte hareket edecek ve mücadelenizi ilerletmek için elimizden geleni yapacağız" dedi.

“TEDBİRİ VE TASARRUFU 3 AY ÖNCE Mİ FARK EDEBİLDİNİZ?​”

Genel İş 5 No'lu Şubede örgütlü işçiler, ziyaretlerin ardından belediye binası önüne bir yürüyüş gerçekleştirdi.

İşçiler adına basın açıklamasını okuyan Şube Sekreteri Deniz Şahin Gümüştekin, geçen günlerde işten çıkarmalarla ilgili bir açıklama yayınlayan Belediye Başkanı Serkan Acar'a seslendi. Acar'ın belediyenin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar sebebiyle tedbirli ve tasarruflu adımlar atmak için 250 işçinin işine son verildiğini söylediğini hatırlatan Gümüştekin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tedbiri ve tasarrufu bundan 3 ay önce mi fark edebildiniz? Belediye de çalışırken sizlere belediyenin borç yükünün gittikçe arttığını, cari harcama oranının çok ciddi seviyelere geldiğini, son dönemlerde seçim yatırımı adına personel sayısının arttığını, gelir arttırıcı gider azaltıcı adımlar atılması gerektiğini hatırlattığımızda yüzlerinizi buruşturdunuz. Bunca hayallerini yıktığınız çocuklarımızın geleceği sizin için yüzde 28 olarak anlam buluyorsa, sizin hayalleriniz ile Aliağa’nın geleceği çok puslu ve karanlık gözüküyor. İşten çıkardığınız işçilerin her türlü yasal alacaklarının büyük bir kısmını ödediğinizi ve ödemeye devam edeceğinizi belirtmişsiniz. İşe iade davası açmasın diye zorla protokol imzalattığınız personelden bahsediyorsanız, onların bir kısmı bile henüz alamadı alacaklarını."

Aliağa Belediyesinde bir kadrolaşma, başka şehirlerden personel getirerek Aliağa halkını belediyeye yabancılaştırma operasyonu yapıldığını söyleyen Gümüştekin, "Serkan Acar’ın işçi çıkarma ve kadrolaşma uygulamalarını alkışlayanlar, kentine ve kendine yabancılaşmış insanlardır. 650 personel ile aldığınız belediyeyi 1150 kişiye, 35 milyon borç ile aldığınız belediyeyi 270 milyon borca çıkardınız. 250 işçiyi işinden ettiniz, onların ailelerini üzdünüz, hayallerini yıktınız" dedi.

İşçiler, belediye önündeki eylemde "Açlıktan ölmeyiz biz bu yoldan dönmeyiz" sloganları atarak işten atmaları protesto etti. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ukrayna'da milletvekili dokunulmazlığı kaldırıldı

SONRAKİ HABER

Eski erkek arkadaşının asitli saldırısına uğrayan Berfin Özek'in davası ertelendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...