07 Ağustos 2019 12:39

Aliağa’da işten atılan işçiler: Mücadelemiz bitmeyecek

İşten atılmaları üzerine direnişe geçen Aliağa Belediyesi işçileri, direnişlerinin 82. gününde belediye önünde açıklama yaptı.

Fotoğraf: Evrensel 

Paylaş

İşten atılmaları üzerine direnişe geçen Aliağa Belediyesi işçileri, direnişlerinin 82. gününde yaptıkları açıklamada mücadele etmekte kararlı olduklarını söyledi.

82 gündür Demokrasi Meydanı’nda direnişlerini sürdüren işçiler Aliağa Belediyesi önünde basın açıklaması yaptı. Belediye işçilerinin açıklamasına Petrol-İş Sendikası Aliağa Şube Yönetim Kurulu üyeleri ve iş yeri temsilcileri de destek verdi.

İşten atılan Genel-İş Aliağa Belediyesi Baştemsilcisi Doğanşah Aydın, “Aşımızı ekmeğimizi evimize götürdüğümüz işimizden, haksız hukuksuz bir şekilde çıkarılalı neredeyse 3 ay oldu. Bu üç aylık sürede direncimizin kırılıp mücadelemizin sekteye uğrayacağını düşünenler büyük bir hayal kırıklığına uğradılar” dedi.

Mayıs ayı ücretlerinin ve alacaklarının halen hesaplarına yatırılmadığını hatırlatan Aydın, “Bizleri yıllarımızı verdiğimiz işimizden edenler, yakın bir zamana kadar bu kentin yolunu dahi bilmeyenlere hazırlattıkları protokolleri işten çıkarttıkları emekçi arkadaşlarımıza imzalatarak mücadelemizi sekteye uğratacaklarını zannettiler. Biz ilk günden itibaren sayımız ne olursa olsun bize karşı işlenen bu sosyal cinayetin hesabını hukuk önünde soracağımıza inandık. Belediye Başkanı Serkan Acar da hukuk önünde bunun hesabını veremeyeceğini ve ceza alacağını bildiği için protokol adı altındaki ahlaksız teklifler ile bu cezai sorumluluktan kurtulmaya çalışmaktadır. Buradan tekrar ediyoruz bedeli ne olursa olsun bu haklı davamızdan asla ama asla vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Marmaris'te yangına müdahale için bırakılan su bidonlarını kırmışlar

SONRAKİ HABER

Senarist ölür, sen repliği hatırla: Güle güle iki gözümüzün çiçeği

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...