28 Ağustos 2019 15:40

"Mersin'de polisten gençlere ajanlık dayatması" iddiası

Mersin'de kendilerine "Cumhurbaşkanlığına bağlı polisler" diyen bir grubun siyasi parti ve kitle örgütleriyle ilişkisi olan gençlere emniyette "ajanlık" dayatmasında bulunduğu iddia edildi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Mersin'de kendilerini "Cumhurbaşkanlığına bağlı polisler" olarak tanıtan bir grubun, siyasi parti ve kitle örgütleriyle ilişkisi olan gençlere emniyette "ajanlık" dayatmasında bulunduğu ileri sürüldü. Gençler, polislerin “Bizlere kurumlarda kimler neler yapıyor, hangi çalışmalar içerisindeler bilgisini verin. Biz de sizlere atanmalarda ve iş bulmada yardım edelim” dediğini aktardı.

"HERŞEY BİLGİMİZ DAHİLİNDE OLSUN"

Kendisinin bir numaradan sıklıkla arandığını ve tanımadığı için de bu aramalara cevap vermediğini söyleyen M.Ç. adlı genç, mesaj yoluyla “Tebligatınız var gelin alın” denilerek emniyete çağrıldığını belirtti. İlk başlarda gelen mesajları önemsemediğini ifade eden M.Ç, aramaların artmasıyla emniyete gittiğini söyledi.

M.Ç. şu iddialarda bulundu:

“Emniyete gittim. Beni yukarıda bir odaya götürdüler ve kapıyı kilitlediler. Onlara ‘Bir tebligat verecekseniz neden kapıyı kilitliyorsunuz’ sorusunu yönelttim. Onlar da siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinde faaliyet gösterenleri sordular. Toplumsal Özgürlük Partisini ve orada çalışan birilerini sordular. Onları tanıdığımı söyledim. ‘Tekrar gidecek misin’ dediler. Tabii ki dedim. Onlar da ‘Eğer tekrar gidersen her şeyden haberimiz olsun, bilgimiz dahilinde olsun’ dediler.”

"PARA VERİRİZ OLMADI İŞ BULURUZ"

Bu tür teklifleri sadece kendisine değil birçok kişiye yaptıklarını söyleyen M.Ç, maruz kaldığı tehditlere dair de şunları söyledi:

“Benimle tehdit ederek konuşuyorlardı. Kendileriyle çalışmamı söylediler. Hatta bana ‘Senin şöyle bir mesleğin var, istersen sana yardımcı oluruz, para da veririz’ dediler. Beni yakından tanıyorlardı. Anladım ki uzunca bir süre beni fiziki olarak takip etmişler. Beni tanıdıklarını dile getirdiler. Keskin bir şekilde bu tekliflerine yok deyince, onlar da ‘Artık seni yakından takip edeceğiz’ dedi.”

Ajanlık dayatmasına maruz kalan gençler, İnsan Hakları Derneğine (İHD) başvurduklarını belirtti. (Mersin/MA)

ÖNCEKİ HABER

Eski Bakan Sadullah Ergin istifa etti yeni istifalar gelebilir

SONRAKİ HABER

"Aydınlanma bilinci ve aydın yükümlülüğü"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...