26 Ağustos 2019 12:09
Son Güncellenme Tarihi: 26 Ağustos 2019 12:43

Zam yağmuru sürüyor: Akaryakıta yine, yeniden zam geldi

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası, motorin, benzin ve LPG'ye bu gece yarısından itibaren geçerli olacak şekilde zam yapıldığını açıkladı.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzine 16 kuruş, motorine 11 kuruş, LPG'ye ise 5 kuruş zam geldi.

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası, Twitter hesabından yaptığı açıklamada; "27/08/2019 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Motorinde 11, Benzinde 16 Krş/Lt pompa fiyatlarına yansıyacak şekilde artış olmuştur. LPG Otogazda 5 Krş/Lt pompa fiyatlarına yansıyacak şekilde artış olmuştur" denildi.

Zam ile birlikte İstanbul’da benzinin litre fiyatının 6.75 TL, Ankara’da 6.83 TL, İzmir’de 6.81 TL’ye çıkması bekleniyor. Motorinin litresi ise İstanbul’da 6.18’den 6.29’a, Ankara ve İzmir’de ise 6.25’den 6.36’ya yükselmiş olacak.

ELEKTRİĞE EKİMDE ZAM BEKLENİYOR

En son 1 Temmuz’da yüzde 15 zam yapılan elektrikte tarifeler, genelde 3’er aylık dönemlerle maliyetleri oluşturan kalemlere göre hesaplanıyor. Geçen yıl kur şokunun ardından elektrikte tarifeleri aylık bazda gündemine alıp zam yapan Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) yeniden üçer aylık döneme döndüğünün işaretlerini veriyor. Bu nedenle 1 Eylül’de elektriğe zam beklenmese de 1 Ekim’de, son üç ayı kapsayacak şekilde elektrikte yeni bir zammın gündeme gelmesi güçlü bir ihtimal.

Tarifelerin aylık olarak gözden geçirildiği ve 1 Ağustos’ta konutlarda yüzde 15, sanayide yüzde 14 oranında artış yapılan doğalgazda BOTAŞ’ın biriken zararı nedeni ile kışa girmeden yeni bir zam yapılması beklentisi oldukça yüksek. (EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

7 gün gözaltında tutulan gazeteciler: Susmadık, susmayacağız

SONRAKİ HABER

Diyarbakır’dan Erdoğan’a ‘Kandil’ yanıtı: Kanıt nerede?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...