21 Ağustos 2019 08:03
Son Güncellenme Tarihi: 21 Ağustos 2019 13:09

Diyarbakır’da kayyum protestosunda 30 kişi gözaltına alındı

Diyarbakır'da belediyelere kayyum atanmasını protesto edenlerin yürüyüşüne izin verilmedi, 30 kişi gözaltına alındı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir belediyelerine kayyum atanması bugün de protesto ediliyor. Diyarbakır’da HDP milletvekilleri, belediye eş başkanları ve bir grup yurttaş büyükşehir belediyesi yakınlarında oturma eylemi yaptı. Grup polis çemberine alındı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye (DBB) binası ve çevresi yine polis ablukasına alındı. Elazığ Caddesi ve yan yollar polis bariyerleriyle kapatılırken, tüm yolların başına TOMA konumlandırıldı. Araç trafiğine kapatılan yollara giriş çıkış yapan yurttaşlar da Genel Bilgi Taraması (GBT) kontrolünden geçiriliyor.  

Araç geçişine de kapatılan yollar yerine trafik akışı Hintli Baba Caddesi üzerinden sağlandı. Trafiğin sağlandığı caddelerde yoğunluktan kaynaklı araç kuyrukları oluştu.

Öte yandan HDP milletvekilleri, belediye eş başkanları ve bir grup yurttaş Lise Caddesi’nde toplandı. Polis çemberine alınan grubun yürüyüş yapmasına izin verilmedi. Bunun üzerine oturma eylemi ve açıklama yapıldı.

HDP’nin yaptığı basın açıklamasına katılan milletvekilleri, belediye eşbaşkanları ile yurttaşlar Dağkapı Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti. Sloganlarla bir süre yürüyen gruba esnaf ve yurttaşlar da destek verdi. Polisler yürüyen kitleye TOMA’larla saldırdı. Müdahale sırasında 30 kişi gözaltına alındı. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Her zamanki gibi bir bayram

SONRAKİ HABER

4 soruda savaş ve barış

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...