15 Ağustos 2019 13:05

Elazığ Cezaevi’nde kötü muameleye karşı ölüm orucu eylemi

Elazığ 1 No’lu Cezaevi’nde Mehmet Adsiz isimli tutuklu kötü muameleye karşı 18 gündür ölüm orucu eyleminde. Anne Redda Adsiz, “İHD ve siyasi partiler bir çare bulsunlar” çağrısı yaptı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Elazığ 1 No’lu Cezaevi’nde maruz kaldığı kötü muameleye karşı 18 gündür ölüm orucu eyleminde olan Mehmet Adsiz’in annesi Redda Adsiz, “Çocuklarımıza işkence yapmaktan vazgeçsinler. İHD ve siyasi partiler bir çare bulsunlar” çağrısında bulundu.

MA’da yer alan habere göre; Elazığ 1 No’lu Cezaevi’nde tek kişilik koğuşta tutulan Mehmet Adsiz isimli tutuklu, ailesiyle yaptığı telefon görüşmesinde cezaevinde gardiyanlar tarafından uygulanan kötü muameleye karşı 29 Temmuz’dan bu yana ölüm orucunda olduğunu bildirdi. Adsiz’in daha önce kaldığı Diyarbakır D Tipi Cezaevi, Adana Kürkçüler Cezaevi. Osmaniye T Tipi ve Balıkesir Burhaniye C Tipi Kapalı Cezaevi’nden de benzer uygulamalara maruz kaldığını hatırlatan anne Adsiz, bu durumun işkenceye dönüştüğünü söyledi. 

"KULAK ZARI PATLADI"

Anne Adsiz, şunları anlattı: “Geçen hafta yaptığımız telefon görüşmesinde, tek kaldığı odada elleri ve ayakları bağlanarak gardiyanların sopa ve tekmelerle kendisine kaba dayak uygulandığını ve kulak zarının patladığını söyledi. Yapılan işkenceden sonra sinir krizi geçirerek, bileğini kesti. Bu kez revirde doktorun gözü önünde darp ediliyor. Doktorlarda iyi muayene etmedi. Kulak zarının patladığını söyledi. Her gün işkenceye maruz kaldıklarını, çıplak bir şekilde işkence uygulandığını ifade etti. Türk bayrağı altında ‘kimse bize bir şey yapamaz, devlet biziz’ diyerek işkenceye uğruyorlar” dedi.

"BİR ÇARE BULSUNLAR"

Oğlu Adsiz bu kötü muamele ve işkence uygulamalarına karşı 29 Temmuz’da ölüm orucu eylemi başlattığını aktaran anne Adsiz, şöyle devam etti: “Çocuklarımıza işkence etmekten, bu zulmü yapmaktan vazgeçsinler. Elazığ Cezaevi’ndeki tüm tutuklara işkence edildiğini duyuyoruz. İnsan Hakları Derneği  (İHD) ve siyasi partiler bir çare bulsunlar.”

Konuya ilişkin MA’nın telefonla ulaştığı Elazığ 1 No’lu Cezaevi’nden bir yetkili, “Böyle bir şey olsa dahi bilgiyi dışarıyla paylaşmıyoruz. Devlet memurları böyle bir şey olduğu zamanda önlem alınır ve ilgilenir. Devlet ilgileniyor. Ailesi bu konu da telefon görüşünde kendisinden bilgi alabilir” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Yatağan Belediye Başkanı Toksöz: Yatağan devlete diyetini ödedi!

SONRAKİ HABER

Kaz Dağları'yla ilgili Bakanlığa çağrı: Biga Madencilik'in ruhsatını yenilemeyin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa