15 Ağustos 2019 09:04

Ordu'da deniz dolgu alanına hukuksuz kararı verildi

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Rıhtım bölgesinde deniz dolgusu projesi hakkında ÇED yönetmeliğine ve şehircilik ilkelerine uygun olmadığı yönünde karar verildi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Ordu Çevre Derneği’nin, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Altınordu Sahil Bandı Tahkimat Projesi’ne karşı açtığı davada karar çıktı. Mahkeme projenin imar mevzuatına, ÇED yönetmeliğine ve şehircilik ilkelerine uygun olmadığı yönünde karar verdi. Ordu Çevre Derneği Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül, Ordu Büyükşehir Belediyesinin yargının kararlarına uyması gerektiğini belirtti.

"EHLİYET YÖNÜNDEN ÖNEMLİ KARAR"

Gönül davanın kazanılması yanında “ehliyetsizlik” durumunu da düzelten bir karar olduğunu belirterek, “Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Rıhtım bölgesinde deniz dolgusu yapması üzerine, yasa ve kurallara uygun değil diye dava açtık. Benim Gülyalı’da ikametgah etmem nedeniyle 'ehliyetsiz' olduğum iddia edilerek Ordu İdare Mahkemesi davacı olamayacağıma yönelik karar verdi. Samsun Bölge İdare Mahkemesi 2. İdari Dava Dairesi ehliyetsiz olduğum yönündeki kararı bozarak davacı olabileceğime karar verdi. Bu karar örnek oldu. Bundan sona 'ehliyetsizlik' iddiaları olmayacak” dedi.

"YİNE KAZANDIK"

Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne daha önce açtıkları davaları da kazandıklarını söyleyen Gönül, “Ordu Büyükşehir belediyesi yasaları hiçe sayarak ‘ben yaptım oldu’ mantığıyla hareket etti. 10 bin dönüm üzerinde olan projeler için ÇED süreci olmalı ama belediye yapacağı çalışmayı parçalayarak yasaları arkadan dolanmak istedi. Projede dolgu alanını 9.047,5 metrekare olarak gösterdiler. Ancak bilirkişi incelemesinde alanın 22 bin metrekare olduğu otaya çıktı. Samsun Bölge Mahkemesi’nin kararı ile bu hukuksuzluk da giderildi. Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin hukuksuz çalışması bir kez daha tescillendi. Mahkeme bilirkişi heyetinin vurguladığı ‘Altınordu Sahil Bandı Tahkimat Projesi’nin imar mevzuatına, ÇED yönetmeliğine ve şehircilik ilkelerine uygun olmadığı’ yer vererek kararını açıklamıştır. Mahkeme için yapılan masrafların Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin tarafımıza ödemesini de 'kesin' olarak karar altına almıştır.” dedi. (Ordu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

On the populist government crisis in Italy: Salvini wants all the power

SONRAKİ HABER

Marmara Depremi'nin üstünden 20 yıl geçmesine rağmen acil önlemler bile alınmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa