06 Ağustos 2019 06:13
Son Güncellenme Tarihi: 07 Ağustos 2019 12:42

Genel Maden İşçileri Sendikası, TTK ve MTA’da grev kararı aldı

GMİS Başkanlar Kurulu, Türkiye Taşkömürü Kurumu'na bağlı maden kurumlarında çalışan maden işçilerini ziyaret ederek grev kararını açıkladı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) ile Kamu İşletmeleri İşverenleri Sendikası arasında sürdürülen toplu iş sözleşmeleri görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine GMİS Başkanlar Kurulu, TTK'ye bağlı Üzülmez, Kozlu ve Amasra müesseselerinde maden işçilerini bilgilendirdi.

Maden işçileri, ocak önünde 'Madenci feneri sönmeyecek', 'İşte madenci işte sendika', 'İşçiyiz haklıyız kazanacağız' sloganları attı.

"25 AĞUSTOS SON GÜNÜMÜZ"

GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, 2019 yılının başından bu yana Türkiye Taşkömürü Kurumu ve Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü'nde toplu iş sözleşmelerin bitirilememesinin maden işçilerini huzursuz ettiğini ve sürecin grev kararına kadar geldiğini söyledi. Maden işçilerine, 6 Ağustos itibarıyla Başkanlar Kurulu olarak grev kararını aldıklarını belirten Yeşil, "Görüşmeler çerçeve anlaşması çıkmadığı için sonuçlanamadı. 7 aydır Türk- İş'e bağlı 17 sendika toplu iş sözleşmelerinin bitmesini bekliyor. İşçiler ve siz madenciler huzursuzsunuz. 6 Ağustos'ta grev kararı alacağımızı deklare etmiştik. Bugün TTK ve MTA için bu grev kararını aldık. Bizler sözleşmenin masabaşında karşılıklı uzlaşma ile bitirilmesinden yana olduğumuz sürekli olarak ifade ettik. Arkadaşlar 25 Ağustos son günümüz. Eğer bizi buna mecbur bırakırlar ise bizler de TTK işçisine ve GMİS'e yakışır bir şekilde greve çıkmak zorundayız" diye konuştu. 

Maden işçileri, konuşmaların ardından sloganlar atarak, ocaklara girdi. (İŞÇİ-SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Venezuela'nın ABD'deki tüm varlıkları donduruldu

SONRAKİ HABER

Toroslardan Kaz Dağları'na mesaj: Yasaları, makineleri olanlardan daha güçlüyüz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...