Aliağa Belediyesi işçileri açlıkla sınanıyor

Direnişlerini sürdüren Aliağa Belediyesi işçileri Belediye Başkan Yardımcısı Cahit Ayan’la görüştü.

29 Temmuz 2019 10:17
Son Güncellenme Tarihi: 29 Temmuz 2019 11:26
Paylaş

İşten çıkarılmalarının üzerinden 74 gün geçen ve direnişlerine devam eden Aliağa Belediyesi işçileri ödenmeyen ücretleri için Belediye Başkan Yardımcısı Cahit Ayan’la görüştü.

Belediye binası içerisinde eylemlerini sürdüren işçiler, Belediye Başkan Yardımcısı Cahit Ayan’dan “Kalan maaş ödemeleri için belediye kasasında para yok, olunca gerçekleştireceğiz. Paraya çevrilen izinler için bir ödeme görünmüyor, bordrolara yansıtılan ikramiyeler için ise belediye başkanı ile görüşeceğim” yanıtını aldı.

İşçiler görüşmenin ardından belediye içerisinde yaptıkları açıklamada “Maalesef canını dişine takarak, gece gündüz çalışan işçinin emekçinin hiçbir değeri yok. Bizleri yıllardır verdiğimiz değere, emeğe rağmen bir çöp sepeti gibi kapının önüne atan belediye başkanı şimdi de içeride kalan maaşlarımızı, izin paralarımızı ve ikramiyelerimizi ödemeyerek çocuklarımızı ailelerimizi açlıkla sınıyor. Birçok arkadaşımız Çankırı’ya sürüldü, birçok arkadaşımızın görev yerleri değiştirildi. Bizler iki aydır açlık ve yoksullukla cebelleşirken maaş ayı içerisinde almamız gereken maaşlarımız bile hesaplarımıza yatırılmadı. Sekiz buçuk aylık hamile Nurcan arkadaşımız işinden çıkarıldı. Gece saat ikiye kadar çalıştırılan Gökçe arkadaşımız ertesi gün işten çıkarıldığını öğrendi. Engelli kadrosundan işe giren Hüseyin arkadaşımız işten çıkarıldı. Biz asla sessiz kalmayacağız. Aliağa Belediyesinin gerçek sahipleri biziz” dedi.

İşçiler açıklamanın ardından “İş ekmek yoksa barış da yok” sloganını attı. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

MHK: Mevzuatı ‘Geri göndermeme’ ilkesine uygun hale getirin

SONRAKİ HABER

İmamoğlu: Kayıt dışı Suriyelilerin İstanbul'dan gönderilmesi elbette gerekli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa